Ръководството на БСП трябва да узрее за обединение, коментира пред

...
Ръководството на БСП трябва да узрее за обединение, коментира пред
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Ръководството на БСП трябва да узрее за обединение

Ръководството на Българска социалистическа партия би трябвало да узрее за обединяване, разяснява пред Euronews Bulgaria Георги Кадиев от „ Левицата ".

„ Аз виждам на това мое присъединяване и на присъединяване на „ Левицата! “ в изборите като първа крачка към бъдещо обединяване “, твърди политикът. По думите му сега Българска социалистическа партия са „ запушили “ целия развой с тезата си - „ дано те да станат наши членове, дано се приберат “.

„ Няма по какъв начин да стане, тъй като не всички от нас са били членове. Това, което би трябвало и може да стане в бъдеще – уповавам се незабавно след тези избори, е да схванат, че без обединяване няма да има мощна левица. Може да не се харесваме, може да имаме някаква история, всеки от нас има някакъв багаж, само че в края на краищата има нещо по-важно и това е мощна левица ", счита Кадиев. Според него не може да има монопол на една политическа партия, още повече в лявото.

„ Не може да има един водач, който да я е узурпирал, да я е направил лидерска партия. Лявото в никакъв случай не е било лидерско в България “, уточни Кадиев. Той е безапелационен, че в България има още повече потребност от лява политика.

„ По-труден е животът на хората с ниски приходи. Те стават от ден на ден - на минимална заплата, на минимална пенсия... Това, от което има потребност, са мощни стопански ограничения, с цел да може да се прави добра политика “, акцентира социалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР