Ръководството на БСП се събра спешно на Позитано 20 за

...
Ръководството на БСП се събра спешно на Позитано 20 за
Коментари Харесай

Другарски съд на Позитано 20 заради Народния съд на Жаблянов

Ръководството на Българска социалистическа партия се събра незабавно на " Позитано " 20 за проблема с Валери Жаблянов . Едва ли обаче ще има глоба за заместник-председателя на Народното събрание. Тезата на алените е, че той е изказал персонално, а не партийно мнение.

В партийната централа заседават управлението на Парламентарната група и Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Припомняме, от ГЕРБ скочиха поради държанието на Жаблянов .

По-рано през днешния ден в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков изиска оставката на Валери Жалянов и сложи ултиматум това да стане в границите на работния ден.

Поведението на Валери Жаблянов е недопустимо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание, безапелационен бе депутатът от ГЕРБ. Валери Жаблянов не за първи път разяснява по безсрамен метод събития, които са нанесли тежки рани върху огромна част от българското общество, съгласно него.

 Валери Жаблянов не вижда съображение да подава оставка
Валери Жаблянов не вижда съображение да подава оставка

ГЕРБ изкарвали всички жертви на комунизма мъченици, неудовлетворен Симов

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски докара в Народното събрание представители на съюза на репресираните , които също желаеха оставката на Жаблянов.

Спас Гърневски се опълчи на опитите за оправдаване на Народния съд , с които се поругават паметта на жертвите на комунистическия режим.

 И репресирани желаеха оставката на Жаблянов
И репресирани желаеха оставката на Жаблянов

Според Спас Гърневски се вършат опити за оправдаване на Народния съд

Самият Жаблянов обаче не вижда съображение да подава оставката си като зам.-председател на Народно събрание . ИБ на Българска социалистическа партия има публична позиция, аз имам мое персонално мнение, показа пред медиите той в сбит коментар по проблема.

Според него има разнообразни отзиви в обществото за Народния съд и тоталитаризма, а Народният съд е исторически факт.

В интернационалните документи съдът бил избран като наложителен.

Валери Жаблянов бе предпазен и от депутата Александър Симов. Според Симов не може да се санкционира правото на един народен представител да има лично мнение по някои исторически процеси. Народният съд санкционира и хора, които вкараха България в коалиция с Хитлер , напомни аленият народен представител.

Позицията на Патриотите този път беше по-умерена . Патриотите не утвърждават държанието на Валери Жаблянов. Не сме обсъждали в парламентарната група настояването на оставка на Валери Жаблянов, разяснява Станислав Станилов.

" Ако е свикан да си даде оставката, не е наложително да я даде . Ако неговата партия реши да го изтегли от това място, това е различен въпрос ", уточни атакистът. ГЕРБ не са удовлетворени от изявлението и държанието на Валери Жаблянов , посочи Станилов.

Припомняме, че и през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов разяснява пред камерата позицията на Българска социалистическа партия, само че сподели, че ще подмине този проблем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР