Ръководството на БСП предлага народен вот на недоверие - партията

...
Ръководството на БСП предлага народен вот на недоверие - партията
Коментари Харесай

Нинова щяла да сваля Борисов с народен вот на недоверие

Ръководството на Българска социалистическа партия предлага " национален избор на съмнение " - партията да стартира подписка " във всяко обитаемо място " за оставка на държавното управление. Целта била да се пребори " паралелната страна " и да падне кабинетът " Борисов 3 ".

Идеята идва преди първите вътрешнопартийни избори за ръководител на Българска социалистическа партия, които ще се проведат през есента и по-малко от година преди постоянните парламентарни изобри напролет на 2021 година Най-голямата опозиционна партия е в слаба кондиция: тя би получила малко над 12% от гласовете, в случай че изборите бяха през май т.г.; доверието към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пада, до момента в който рейтингът на премиера Бойко Борисов се повишава, съгласно последното социологическо изследване на " Алфа рисърч ".

Във вторник социалистите оповестиха още, че ще упорстват и за краткотрайна комисия в Народното събрание, която да се занимае с изказванията на укриващия се в Дубай Васил Божков за рушвети от детески милиони, които е давал на ръководещите, с цел да върви хазартният му бизнес.

" Десет години ръководство на Борисов сподели, че с цел да скъса връзката до себе си, той е подготвен да жертва всеки министър, служител, само че нищо по-късно не се трансформира. Идва идващият, само че моделът остава същия. Борисов е олицетворението на този модел в последните 10 години ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция на " Позитано “ 20.

По думите ѝ " спасението в този миг е народът да се разсъни и да вземе нещата в свои ръце ". Идеята още не е разисквана от Пленума на партията, само че съгласно Нинова тя ще бъде подкрепена. Било допустимо този " национален избор на съмнение " да прерасне и в следващия парламентарен избор опит за събаряне на държавното управление, само че този път " с поддръжката на народа ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР