Ръководството на БСП, начело с лидерката Корнелия Нинова, няма да

...
Ръководството на БСП, начело с лидерката Корнелия Нинова, няма да
Коментари Харесай

Оставаме! Нинова няма да подаде оставка, резултатът на БСП - само с 1% надолу

Ръководството на Българска социалистическа партия, отпред с лидерката Корнелия Нинова, няма да поаде оставка. Въпреки историческото електорално дъно за левицата, достигнато на вчерашния избор и запратило я като пета политическа мощ в Народното събрание.

Това неведнъж съобщи през днешния ден самата Нинова, която даде конференция, откакто в изборната нощ нито един социалист не пожела да разяснява резултата. Както е известно, Българска социалистическа партия взе 9,3 на 100 от гласовете при 10,2 през ноември м.г., 13,4 - през юли, 15,1% през април. Ето за какво въпросът с оставката й и със свикването на пленум и конгрес на партията бе подложен за следващ път и през днешния ден - от така наречен вътрешна съпротива.

Лидерката обаче даде да се разбере, че не намира резултата на левицата за срамен, че той в действителност е същия като предходния, а против Българска социалистическа партия се е водела черна акция, в това число от искащите оставката й. Преобладаващите въпроси към нея бяха точно за поемането на политическата отговорност за тази серпантина от изборни загуби, само че тя не даде отговор на нито един с претекста: Българска социалистическа партия има групови органи и те би трябвало да решат.

" Очаквахме по-висок резултат, само че не драматизираме от това, взимаме си поучения какво да променим, само че в цялата тежка обстановка в която бяхме сложени, успяхме да запазим резултата си с към % разлика ", съобщи първоначално Нинова и дори дефинира резултата като положителен на фона на отрицателната, съгласно нея, акция против левицата.

След което разгласи, както нормално, че пленумът на партията занапред се събира, с цел да проучва обстановката. Това ще се случи в събота. 

Последва въпрос за оставката.

" Няма да подаваме оставка ", натърти Нинова.

Предстоял разбор на грешките и какви промени ще предприеме левицата, за да се промени авторитетът на Българска социалистическа партия, повтори.

Последва подобен въприос - за импортираната подписка за привикване на Националния съвет (пленумът), с цел да се вземе решение на конгрес. " Дали ще има конгрес, ще решат членовете на Народно събрание в събота. Идват 180 индивида от цялата страна ", отново се базира на груповия орган, преобладаващо доближен до нея, в това число и с раздадени постове от времето на министерстването й.

Нов въпрос: кой ще понесе отговорността за този исторически срив до 5-то място и за уставните механизми за нейното премахване.

" Ако мислите, че в идващите дни ще изнасяме лекции по уставни правила, грешите. Категорично оставки няма да подаваме. Оставката ни сега се желае от хора, които в цялата акция работеха против Българска социалистическа партия - че ще падне под бариерата. Какви са резултатите? Същите като на предишните избори ", ядоса се лидерката.

Но не загатна, че точно след предишните избори тя подаде оставка, която след това конгресът комфортно не " установи ".

По мотив идните договаряния за сформиране на държавно управление, Нинова уточни към този момент неведнъж заявяваното: левицата няма да влиза в съюзи с ГЕРБ и Движение за права и свободи, няма да подкрепя правителство, определяно като програмно, експертно и прочие

Очаквайте детайлности.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още  Стартира огромната акция в поддръжка на пациентите с онкологични </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР