Ръководството на Ботев Враца обяви, че ще внесе жалба срещу

...
Ръководството на Ботев Враца обяви, че ще внесе жалба срещу
Коментари Харесай

Ботев Враца подава жалба срещу арбитрите от двубоя с Арда

Ръководството на Ботев Враца разгласи, че ще внесе тъжба против основния арбитър Красен Георгиев и ВАР арбитъра Георги Гинчев, които бяха част от бригадата, която управлява последния дуел на отбора от Първа лига против Арда Кърджали.

Основните искания на врачани са свързани с дузпата, която бе отсъдена в интерес на техния противник и след това осъществена от Радослав Цонев за крайното 1:1 в дуела на " Арена Арда ".

От Ботев Враца обаче изрично не са съгласни, че във въпросната обстановка въобще е имало нарушаване на Диего Фераресо против Абубакар Тунгара, а в допълнение считат, че при осъществяването на Цонев също е имало нарушаване на играта, защото футболист на Арда е бил навлязъл в наказателното поле.

Под изказването си на клубния уебсайт врачани разгласиха и малко видео с няколко противоречиви обстановки, в които от тима имат вяра, че са били ощетени от съдийските решения.

Ето и какво се споделя в позицията на Ботев Враца:

" Ръководството на Ботев Враца би желало да осведоми футболната общност на България, че публично внесе тъжба против арбитъра Красен Георгиев и ВАР съдията Георги Гинчев, които бяха ангажирани с управлението на футболната среща от 28-мия кръг на шампионата ПФК Арда Кърджали – ПФК Ботев Враца.

В началото на сезона клубът изрази обществена позиция, по отношение на съдийските отсъждания, в няколко мача. Тогава попитахме реферите и Съдийската комисия, какви са критериите за присъждане на дузпа и дали те зависят от имената на тимовете. Отговор не получихме.

В дуела Арда – Ботев Враца реферите отсъдиха дузпа за домакините от Арда в 79-ата минута на срещата, която може да разсъни само неразбиране. Красен Георгиев безкомпромисно уточни бялата точка, а Георги Гинчев не реагира по никакъв метод. Реферите не реагираха и след осъществяването на 11-метровия углавен удар, когато футболист на домакините бе навлязъл в наказателното поле още преди шута на Радослав Цонев.

В приложения видеоматериал демонстрираме обстановката още един път, като обръщаме внимание на още няколко решения на рефера, който съзнателно или не не отсъди нарушавания и не сподели наложителни картони за нарушавания на футболисти на Арда.

В предходните няколко седмици Ботев Враца си замълча, когато тимът бе очевидно ощетен и загуби поредност от точки. Няма да се връщаме към семейството против Арда, когато не бе зачетен гол, откакто линията на засада от ВАР бе „ начертана “ извънредно погрешно. Не казахме нищо, когато гол против Хебър не ни бе зачетен, откакто даже ВАР не съумя да потвърди, че Браян Переа е в състояние на засада. Замълчахме си, когато бе отсъдена дузпа за Черно море, за която нито едно видеоповторение не потвърди, че съществува играта с ръка, която съдията видя…. В приложеното видео припомняме още няколко обстановки от началото на сезона, в които тимът очевидно бе ощетен от съдиите.

Уважаеми господа от Съдийската комисия. Първенството навлиза в заключителната си фаза и всеки един клуб в Първа и Втора лига има своите цели. Призоваваме да обърнете внимание на съдиите да оставят тимовете да вземат решение футболните срещи на терена, показвайки кой е по-добър, а не реферите да предрешават крайния резултат със своите дейности или бездействия "





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР