Ръководството на болницата във Видин е успяло да договори с

...
Ръководството на болницата във Видин е успяло да договори с
Коментари Харесай

Видинската болница купува апарат за PCR диагностика

Ръководството на болничното заведение във Видин е съумяло да контракти с Министерство на здравеопазването сума за закупуване на уред за PCR диагностика, заяви на конференция прокуристът на МБАЛ „ Света Петка “ доктор Ивета Найденова. В брифинга участваха още регионалният шеф Момчил Станков, кметът доктор Цветан Ценков и шефът на РЗИ доктор Венцислав Владински.
„ От началото на пандемията досега през болничното заведение са минали 43 души с ковид. В момента се лекуват двама. Обстановката в МБАЛ „ Св. Петка “ е спокойна, личният състав, който беше инфектиран, се е върнал на работа “, сподели доктор Найденова. Тя съобщи, че дезинфекцията в лечебното заведение е на доста високо равнище и означи, че от средата на месец май няма инфектирани с ковид медицински лица. Прокуристът напомни, че от април е почнало тестване за COVID-19 на пациентите при постъпване в лечебното заведение.
„ Персоналът към този момент възвърне нормалния си темп на работа, връзките в болничното заведение са напълно естествени и считам, че и за поданството това е доста значимо. Възстановен е плановият банкет на пациенти “, означи доктор Ивета Найденова.
„ Представила съм настояванията за спомагателни средства за ремонтните действия на Инфекциозно поделение. Другата седмица предстоят спомагателни срещи, благодарение на господин Момчил Станков, за отпущането на огромната част от парите, които са нужни за ремонт на покрива на постройката “, посочи прокуристът.
Областният шеф Момчил Станков осведоми, че институциите, имащи отношение към неразпространението на ковид инфекцията в региона, имат направен екшън проект за ограниченията по отношение на идното разкриване на новата образователна година.
„ За детските градини, взаимно с доктор Ценков имаме построени съответни стъпки какво би трябвало да се прави за стерилизация “, сподели губернаторът.
„ Много е значимо всички ние като жители и като родители да съблюдаваме ограниченията, които бяха избрани от Националния щаб, а ние доразвихме. Тук нещата опират до съзнание и просвета на нашите съграждани. Ще бъда извънредно благополучен до 2-3 седмици да кажем, че във Видин има 0 пациенти с COVID-19”, означи Станков.
Кметът на Видин доктор Цветан Ценков подчертава на това, че Общината продължава да оказва нужното подпомагане и от 1 август ще бъде повишен броят на здравните служащи, които ще поддържат напъните на РЗИ, Гранична полиция, Спешна помощ и всички нуждаещи се структури. „ В една такава изключителна обстановка е въпрос на чест сътрудниците лекари да поемат своя ангажимент към обществото “, сподели градоначалникът и изрази подготвеност персонално да помогне като доктор във видинската болница.
Д-р Ценков осведоми още, че локалната администрация е подсигурила две обзаведени жилища на новопристигналите лекари и има подготвеност да обезпечи заслон и на други медици, искащи да оказват помощ на видинската болница.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР