Ръководството на БЛС беше поканено от НЗОК на среща вчера.

...
Ръководството на БЛС беше поканено от НЗОК на среща вчера.
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов, БЛС: Оставката на председателя на НЗОК е въпрос на време

Ръководството на БЛС беше поканено от НЗОК на среща през вчерашния ден. Такава обаче не се състоя. Защо - тематиката в " Денят стартира " разяснява доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

По покана на Надзорния съвет трябваше да се срещнем и да се разберем за нещата, които трябваше да бъдат обсъждани. Долу защитата обаче, въобще не ни пусна да се качим до четвъртия етаж. Изчакахме в приемната. Стана 14:30 - избрания час и бяхме позволени. Оказа се обаче, че в залата има съвещание на Надзорния съвет. Джентълменски изчакахме на терасата повече от 15, че и 20 минути. Нямаше никой да излезе и да ни каже нещо като естествен хазаин. След 20-тата минута ние взехме решение, че няма какво повече да вършим там, изясни Брънзалов.

Основно трябваше да се разисква методиката, по която вероятно би трябвало да бъдат разпределени средствата, които остават неусвоени в системата на опазването на здравето. Поради обстоятелството, че тази година имахме главно проблем с коронавирус епидемията и лечебните заведения не можеха да правят главната си активност, по която им е гласуван бюджет по Народно събрание. При това състояние, силите бяха хвърлени в битката с коронавирус и по пера остават съответни суми, изясни доктор Брънзалов. По думите му, от НЗОК са се съгласили " бурно " срещата да се стриймва и да е обществена, а по-късно " безшумно " са отказали.

Причината този диалог да не се случи, не е от страна на българските лекари, акцентира доктор Брънзалов.

В този миг, който клати системата, който вкарва в допълнение напрежение в нея, би трябвало да поеме цялостната отговорност за всевъзможни последици, безапелационен е той. Не - по този начин отговори доктор Брънзалов на въпроса дали може да се беседва с това управление на НЗОК. По думите му, оставката на ръководителя й Петко Салчев, е въпрос на време. Той съобщи още, че е належащо нарастване в цената на пътеката за коронавирус.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР