Ръководството на Българския футболен съюз и представители на клубовете от

...
Ръководството на Българския футболен съюз и представители на клубовете от
Коментари Харесай

БФС и клубовете от Първа професионална лига приеха проект на календара за сезон 2022/2023 г.

Ръководството на Българския футболен съюз и представители на клубовете от Първа професионална лига организираха градивна работна среща, обвързвана с рамката на календара за спортно-състезателния сезон 2022/2023 година

На полемиката, проведена по персонална самодейност на президента Борислав Михайлов, бе разисквано отпимизиране на програмата поради провеждането на Световното състезание в Катар през м. ноември – декември т.г.

Всички участници се сплотиха към плана, предусещащ есенният дял от ППЛ да приключи на 18-20 ноември 2022 година 1/16-финалите от шампионата Купа България ще се проведат сред 29 ноември и 1 декември, а 1/8-финалите – сред 6 и 8 декември 2022 година 11 декември пък бе оставена като свободна дата за осъществяване на възможни отсрочени дуели.

Началото на пролетния дял от шампионата на ППЛ бе изтеглено с една седмица – за 12 февруари 2023 година

Пълната стратегия ще бъде оповестена след съвещанието на Спортно-техническата комисия към БФС.

Участниците в кръглата маса показаха изрично мнение, че програмата за сегашния сезон в Първа професионална лига не би трябвало да бъде променяна, затова финалът на шампионата Купа България 2021/2022 година ще се изиграе по график – на 11 май от 19:00 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР