Ръководството на Българската национална телевизия (БНТ) изчака да мине денят

...
Ръководството на Българската национална телевизия (БНТ) изчака да мине денят
Коментари Харесай

БНТ изчака изборите, за да осъди агресия на Костадинов срещу журналистка


Ръководството на Българската национална телевизия ( Българска национална телевизия ) изчака да мине денят за размисъл в събота и денят на парламентарния избор в неделя, с цел да осъди обществено държанието на водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов .

В централната си емисия в понеделник малкия екран оповести своя позиция, в която “категорично жигосва грубото отношение ” на проруския политик по отношение на журналистката Цвета Стратиева - Флора .

, известната инфлуенсърка и водеща на графа по Българска национална телевизия беше изгонена със закани от заключителното събитие в акцията на “Възраждане ” в петък вечер. Това обаче не беше обявено нито от Българска национална телевизия, нито от “Възраждане ”, а от Асоциацията на европейските публицисти в България.

Официалната реакция на националната телевизия пристигна три дни по-късно: “Осъждаме държанието му и агресивното изпъждане на нашия представител, който извършва професионалните си отговорности, от обществено събитие на партията на 31.03.2023 година ”

Междувременно самата Стратиева разгласява в профила си във Facebook пояснение за случилото се с предистория за персоналния ѝ спор с Костадинов. По думите ѝ той е бил предизвикан от нейна обява, в която тя развива тезата, че в случай че предлаганият от “Възраждане ” закон за задграничните сътрудници бъде признат, самият Костадинов би трябвало да регистриран по него поради парите, които получава от реклами в канала си в YouTube , благосъстоятелност на американската компания Alphabet.

Стратиева даже сервира извинения на Костадинов поради това, че не е разгласила обособена обява по тематиката, в която да показа неговата теза. Това нейно конкретизиране провокира и официално опрощение от самият Костадинов за изгонването ѝ в петък.

В последна сметка генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков разяснява случая за пръв път във вторник сутринта - в утринния на малкия екран. Той гостува в студиото дружно със Стратиева, с цел да заявява персонално поддръжката си за нея и сътрудниците ѝ.

Още при започване на присъединяване си Кошлуков благодари на подчинените си, че са “сдържали нервите ” и не са огласили по-рано случая, обяснявайки това с обстоятелството, че в деня на размисъл и деня на вота “пропагандата е неразрешена ” и Българска национална телевизия е могла да бъде глобена от Съвета за електронни медии ( Съвет за електронни медии ). Защо генералният шеф на националната телевизия счита разгласяването на сходна експанзия на политик против публицист за “пропаганда ”, не стана ясно.

“Тук съм по две аргументи. Първо, с цел да го кажем и на вас, че няма да го допуснем. Трябва да сте спокойни в работата си - никой няма да бъде оставен да се държи по този метод с нашите сътрудници, безапелационна поддръжка ще имат. И второ - феновете на Българска национална телевизия би трябвало да знаят какво става ”, сподели Кошлуков, добавяйки, че казусът “няма да остане ей по този начин ”.

Той посочи, че ще осведоми интернационалните наблюдаващи на изборите, както и партньорските журналистически организации, “за да знаят какво се прави в България към публицистите ”.

“Второ, ще обсъдим с управлението всички правни и юридически благоприятни условия да защитим вашите права. И трето, дано не бързаме с дефинитивни решения, само че откакто изясним нашата позиция, аз ще проведа персонално диалог с тази партия ”, сподели още генералният шеф на Българска национална телевизия на сътрудниците си в студиото.

Цвета Стратиева пък акцентира, че Костадинов към този момент ѝ се е извинил - във Facebook и с персонално позвъняване от него. Тя изрази вяра “българските политици да схванат, че такова отношение към медиите не е градивно и не води към нищо положително ”.
 Как проруски народен представител нападна медиите и за какво това е проблем  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР