Ръководството на Българската банка за развитие ще продължи да оказва

...
Ръководството на Българската банка за развитие ще продължи да оказва
Коментари Харесай

Ръководството на ББР оказва пълно съдействие на българската прокуратура

Ръководството на Българската банка за развиване ще продължи да оказва цялостно подпомагане на Прокуратурата по формираното досъдебно произвеждане по отношение на контракта за правно обслужване от адвокатското сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, подписан законосъобразно в границите на пълномощията на банката на 1 юли 2021 година Целта на контракта бе да подсигурява правната отбрана на банката след напускането без съблюдаване на предупреждение на началника на ръководство „ Правно “ в ББР, както и на още двама основни специалисти в края на юни 2021 година Договорът с адвокатското сдружение е преустановен три месеца по-късно, след назначението на нов шеф на ръководство „ Правно “.

С помощта на адвокатското сдружение е спряно изплащането на компенсации при овакантяване, с което за банката са осъществени директни изгоди в размер на 120 хиляди лева, неведнъж надхвърлящи цената на правните услуги, предоставени за тримесечния интервал на деяние на контракта. На ББР бе оказвано всекидневно подпомагане и по редица оперативни въпроси, свързани с промени в нормативната уредба, регулаторни условия, търговски разногласия, използване на трудовото законодателство, производства по неплатежоспособност и други

В този интервал управлението на ББР подаде към Прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи сигнали за няколко от огромните експозиции на банката. По осемте обществено оповестени най-големи експозиции с общ размер над 1 милиарда лв. Прокуратурата се бе самосезирала през юни 2021 година Въпреки големите загуби, произтекли за ББР по някои от тези заеми заради в допълнение начислените хранителни запаси на сума над 190 млн. лв., тази кореспонденция е прекъсната от Прокуратурата през април 2022 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР