Ръководството на АЕЦ Козлодуй е пропуснало да внесе два от

...
Ръководството на АЕЦ Козлодуй е пропуснало да внесе два от
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй изпуска две изисквания за въвеждането на ново ядрено гориво

Ръководството на АЕЦ " Козлодуй " е пропуснало да внесе два от наложителните документи, които Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) изисква за разрешаването на въвеждане на ново гориво в блок 5 на централата.

Това е част от съглашението с " Уестингхаус ", на което страната разчита за еволюционен отвод от съветското нуклеарно гориво.

Според АЯР - централата е пропуснала да внесе план за изменение на глава 15 " Анализ на повредите " от Отчета за разбор на сигурността, както и план за изменение на директива " Изготвяне на доклади с неутронно-физични характерности на реактор " ВВЕР-1000 ".

Не е ясно за какво управлението не ги е показало, само че без тях не може да се направи оценка на въздействието на възможната смяна на горивото в Блок 5.

В. " Сега " даже слага въпроса дали е допустимо този пропуск да е умишлена пречка поради опозиция против американския снабдител.

Централата има период до 15 октомври да в профил нередностите по процедурата, а в случай че не го направи, може да се стигне до отвод от лицензиране на новото нуклеарно гориво.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР