Ръководството на АБВ се срещна с патриарх Неофит, съобщава пресцентърът

...
Ръководството на АБВ се срещна с патриарх Неофит, съобщава пресцентърът
Коментари Харесай

Ръководството на АБВ се срещна с патриарх Неофит

Ръководството на АБВ се срещна с патриарх Неофит, оповестява пресцентърът на партията.

Председателят на АБВ Румен Петков, зам.-председателят доцент Христо Михайлов, водачът на АБВ-Младежи Пламена Заячка и ръководителят на Гражданския съвет на партията проф. Любомир Халачев са уведомили Негово Светейшество за построения в Русия Граждански комитет под председателството на министъра на културата Владимир Медински за честванията на 800-годишнината от рождението на св. княз Александър Невски, чието име носи Патриаршеската катедрала в София.
Петков е предложил комитетът да бъде осведомен, че церемонии за годишнината от рождението на св. Александър Невски, която се отбелязва през 2021 година, ще има и в България. Председателят на АБВ е изразил убеденост, че може да бъде потърсено и подпомагане от съветските уредници за реставрационни и укрепителни действия на храма "Св. Александър Невски " в София.

Петков е споделил, че е разговарял за положението на Патриаршеската катедрала и нуждата от нейното възобновяване и запазване и с министър-председателя Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова.
Той е безапелационен, че храмът е една от емблемите на българското православие и не трябва да трансформира своето име, каквито спекулативни оферти се появиха в последно време, се показва в известието.

От управлението на АБВ са подкрепили и кардиналните разбирания на Светия синод за Закона за вероизповеданията, който би трябвало да подсигурява автономия, само че и поддръжка за православието ни като обичайно изповедание, залегнало и в Конституцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР