Ръководството и учителския колектив на средно училище „Христо Ботев“ във

...
Ръководството и учителския колектив на средно училище „Христо Ботев“ във
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев“: Малина Николова и „Конкурент“ лъжат за слабите резултати на матурите

Ръководството и учителския колектив на приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ във Враца излезе с опровергаване на изказванията на регионалния шеф на Враца Малина Николова, тиражирани след това във вестник „ Конкурент “, по отношение на слабите резултати от държавните зрелостни изпити на възпитаниците на школото.
Ето и цялостния текст на писмото:

Във връзка с изнесената погрешна информация във вестник „ Конкурент “, управлението и учителският колектив най-отговорно декларират, че оповестената информация не дава отговор на истината. Доказателството за това се съдържа в протокола с окончателните резултати на зрелостниците, явили се на държавни зрелостни изпити през 2017г., направен от Център за оценяване в предучилищното и учебното обучение към Министерство на образованието и науката, откъдето е видно следното:
Брой явили се: 108
Български език и литература – междинен триумф на випуска - Много добър ; 58 отлични резултати- от тях 4 цялостни шестици;
Английски език - междинен триумф на випуска – Отличен;
География и стопанска система - междинен триумф на випуска- Много добър; 6 отлични оценки;
История и цивилизация - междинен триумф на випуска- Много добър;
Философски цикъл - междинен триумф на випуска- Добър; 2 отлични оценки;
Биология и здравно обучение - междинен триумф на випуска- Много добър; 15 отлични резултати - от тях 4 цялостни шестици.
В умозаключение на изложените данни и направения разбор от РУО – Враца, Средно учебно заведение „ Христо Ботев “- Враца се подрежда на второ място в региона, след ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ по резултати от държавни зрелостни изпити, което единствено по себе си дефинира „ елитното “ образование в града и не дава отговор на написаното в медийното пространство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР