Ръководство на въздушното движение (РВД) има готовност да обслужи повишения

...
Ръководство на въздушното движение (РВД) има готовност да обслужи повишения
Коментари Харесай

Рязко повишение на въздушния трафик над България след затварянето на небето над Украйна

Ръководство на въздушното придвижване (РВД) има подготвеност да обслужи покачвания въздушен трафик над България, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Около 4:00 часа тази заран украинските управляващи разгласиха НОТАМ известие за затваряне на цялото украинско въздушно пространство за цивилен полети, в това число и летищата на територията на Украйна, което докара до внезапно нарастване на трафика в небето над България и Турция по данни наflightradar24, защото доста самолетни компании бяха принудени да пренасочат незабавно полетите за Русия през въздушните коридори на Турция и по-късно България 

Поради евентуална заплаха за гражданското въздухоплаване Европейската организация за авиационна сигурност издаде бюлетин, който предлага самолетните компании, с изключение на територията на Украйна, да заобикалят и региони на към 200 км разстояние от украинската граница във вътрешността в териториите на Русия и Беларус.

Очакваният растеж на въздушния трафик в българското въздушно пространство е към 40%. Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “ е подготвило секторни конфигурации за вдишване на трафика, като са направени и симулации. Осигурен е нужният брой ръководители на полети. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР