Ръководство, футболисти и треньори на Ботев отдадоха почит на клубния

...
Ръководство, футболисти и треньори на Ботев отдадоха почит на клубния
Коментари Харесай

Ботев отдаде почит на патрона си отново пред Колежа

Ръководство, футболисти и треньори на Ботев отдадоха респект на клубния си патрон Христо Ботев на паметника на революционера пред стадион " Христо Ботев ". След близо 10 години церемонията още веднъж се състоя пред клубния стадион, а в този интервал паметникът беше в клубната база на отбора в Коматево. 
Прочетете още
На церемонията участваха краткотрайният ментор на Ботев Стефан Стоянов, прокуристът Асен Караславов, шефът на ДЮШ на клуба Трифон Пачев, футболисти от първия и втория тим, деца и треньори от школата. 

В 12:00 часа при воят на сирените, всички сведоха глави пред Ботев и починали за свободата на България. За страдание огромна част от колите от бул. " Източен " не стопираха, само че за сметка хората по булеварда стопираха и отдадоха респект.

Всички присъстващи сервираха венци и цветя пред паметника на Ботев.

Любопитно е, че това е първият монумент на Христо Ботев в Пловдив. Той е открит през 1927г. Първоначално монументът стои на входа на първото клубно игрище в кв. " Ухото ", Кичук Париж, а след 1961 година е изместен на новия стадион " Ботев " в кв. Каменица.

След започването на ремонта на стадион Ботев паметникът е изместен въз основата в Коматево, а в края на март тази година беше върнат пред Колежа. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР