Ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъдиха на среща в парламентарната

...
Ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъдиха на среща в парламентарната
Коментари Харесай

Борисов и Василев обсъдиха бюджета. Нагласата е за дребни корекции, коментира финасовият министър

Ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разискаха на среща в парламентарната стая на първата политическа мощ държавния бюджет за тази година, който е точка в програмата на Народното събрание.

 

Финансовият министър Асен Василев също взе участие в диалога, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Попитан какво е разисквано на извършена среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Василев сподели: " Обсъдихме бюджетната рамка. Знаете, че през днешния ден бюджетът се гледа на първо четене. Ако има оферти сред първо и второ четене и някой желае да прави спомагателни разноски, да бъдат за сметка на други разноски, защото няма благоприятни условия за спомагателни доходи. Както знаете, предходната година беше натоварена ".

 

Това е третият ми бюджет като министър на финансите и вторият, който вършим без болшинство. Винаги си приказвам с всички парламентарни групи, с цел да мине бюджетът в някакви рационални рамки, които да са изпълними.

 

В отговор на въпрос има ли терзания по отношение на разговора за бюджета, финансовият министър уточни: " Не. Като цяло, виждам, че има настройка за относително дребни корекции, които, в случай че се създадат разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка ".

 

Попитан за плануваните митинги против бюджета и подготвен ли е да отстъпи пред настояванията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, Василев разяснява: " Мисля, че би трябвало да се отнасяме с идентичен критерий към безусловно всички чиновници. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и която ние продължихме, е структурите, кито са получили нарастване предходната година, да не получават тази година, а тези, които предходната година не са получили, да получат тази година 10% нарастване. Това е общата политика, тя се отнася и за Министерство на вътрешните работи, и за всички други държавни структури. Към всички организации е прибавен безусловно един и същи критерий.

 

Оттук нататък, какво се случва с бюджет, е прерогатив на Народното събрание ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР