Ръководствата на „Български Енергиен Холдинг ЕАД и енергийните дружествата от

...
Ръководствата на „Български Енергиен Холдинг ЕАД и енергийните дружествата от
Коментари Харесай

БЕХ и дружествата от групата обсъдиха готовността за предстоящия зимен сезон

Ръководствата на „ Български Енергиен Холдинг " ЕАД и енергийните сдруженията от групата разискаха на работна среща готовността на енергийните обекти за зимния сезон. Към момента всички мощности в страната, които създават електрическа енергия, работят на цялостен потенциал и би трябвало да се подхващат дейности за застраховане на ресурси при неподходящи зимни климатични условия. Рекордни са равнищата на експорт от към 2000 MW на час от България към страните от района.

Планирането и прогнозирането на доставките на газ и производството на ток, нужен за покриване на потребностите на българската стопанска система и консуматори, са измежду главните цели на работата на сдруженията от групата на БЕХ ЕАД. Трябва да има и по-добра предвидимост от страна на лицензионните снабдители, които навреме да резервират нужните им количества. Съгласно графика за нагнетяване, предпазване и рандеман по Плана за дейности при изключителни обстановки към края на нагнетателния сезон в ПГХ „ Чирен " ще бъде нагнетено и ще бъдат добити повече количества газ през зимните месеци, което ще способства за намаляване на контролираната цена.

По време на полемиката бяха показани актуалните и идни планови ремонтни действия за съгласуваност на процесите и гарантиране на задоволително мощности за потребностите на българския енергиен пазар.

Извършени са всички нужни мероприятия, свързани с подготовката на предприятията от групата на БЕХ ЕАД за зимния сезон, като енергийната системата е в подготвеност, а сдруженията са в доста положително положение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР