Ръководстовото на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) съобщи на интернет

...
Ръководстовото на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) съобщи на интернет
Коментари Харесай

Енергийната борса ще съдейства на КЕВР за проверка за цените на тока за сделките при пазар „Ден напред“


Ръководстовото на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) заяви на интернет страницата си, че ще спомага на енергийния регулатор за осъществяване на инспекция на покупко-продажби на борсата.

„ В Българска Независима Енергийна Борса ЕАД научихме посредством медиите за идна инспекция от страна на Комисията за Енергийно и Водно контролиране (КЕВР). Заявяваме, че ще спомагаме изцяло на Регулатора, както го вършим непрестанно, се споделя в известието.

Важно е да отбележим, че от обществената информация, с която разполагаме, излиза наяве, че възможната инспекция ще бъде ориентирана към покупко-продажби и пазарно държание на участници в борсовата търговия. В тази връзка и в резултат на непрекъснатия пазарен контрол, който БНЕБ ЕАД упражнява, каквато активност има във всяка борса по света, осведомяваме, че още на 14 септември 2018 година от наша страна е задействана процедура за инспекция. След разбор на постъпилата информация, тя беше изпратена и входирана публично в КЕВР “, се прецизира в известието.

Ден по-рано, на 4 октомври пред публицисти ръководителят на КЕВР Иван Иванов заяви за започване на инспекция на покупко-продажбите в сегмента „ Пазар Ден напред “ поради високите цени. Регулаторът инициира инспекцията слез сезиране от работодателите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР