Ръководните органи на ПП-ДБ потвърдиха позицията си за съставяне на

...
Ръководните органи на ПП-ДБ потвърдиха позицията си за съставяне на
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще предложи правителство с втория мандат

Ръководните органи на ПП-ДБ потвърдиха позицията си за сформиране на държавно управление с втория мандат. Коалицията поема отговорността в миг, в който европейското бъдеще на страната е застрашено от безвремието на служебните кабинети.

ПП-ДБ ще предложи държавно управление, което може да осъществя конституционна промяна с необятна парламентарна и социална поддръжка, да извърши всички условия, свързани с пълноправното и интензивно участие на страната в Европейския съюз, в това число Шенген и еврозоната; да осъществя цялостна правосъдна промяна.

Като гаранция, че това държавно управление ще работи най-малко 18 месеца с поддръжката на първата политическа мощ в Народното събрание:
В първите 9 месеца министър ръководител да бъде акад. Денков, а вицепремиер и министър на външните работи да бъде Мария Габриел.За идващите 9 месеца министър председател да бъде Мария Габриел, а акад. Денков да заеме поста вицепремиер.
Промени в първичния личен състав и структурата на Министерски съвет се вършат единствено със единодушието и на двете страни.
Правителството с втория мандат се ангажира:
да осъществя конституционна промяна за промени в структурата на прокуратурата и ВСС;да внесе в период постоянен бюджет с до 3% недостиг при опазване на обществените заплащания и без нарастване на данъците;да извърши законодателната стратегия и да съблюдава целите за Шенген и еврозоната;да промени Изборния кодекс, тъй че да се върне машинният избор, както и да промени състава на ЦИК, тъй че да се подсигурява честността на вота на българските граждани;да създаде механизъм за избор на състав на регулатори с изминал мандат, за асортимент на персони с високи професионални и морални качества;да внесе законодателни промени за освобождение на управленията на българските служби за сигурност от непознато въздействие.
Акад. Николай Денков ще подаде оставка при несъблюдение на тези условия или при замяна на целите на държавното управление.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР