Ръководителят на Южното командване на израелските сили (ЦАХАЛ) генерал-майор Ярон

...
Ръководителят на Южното командване на израелските сили (ЦАХАЛ) генерал-майор Ярон
Коментари Харесай

Израелската армия започна настъпление в Газа, влезе в тунелите на Хамас

Ръководителят на Южното командване на израелските сили (ЦАХАЛ) генерал-майор Ярон Финкелман съобщи в послание към войските, настоящи в линията Газа, че армията минава в нахлуване. " Започваме нахлуване против Хамас и терористичните групировки в линията Газа. Имаме една цел – победа ", сподели той. " Ще се бием в тунелите и където е належащо, с цел да нанесем удар против врага, който стои пред нас ", съобщи Финкелман.
 
Ройтерс оповестява, базирайки се на израелските сили, че армията е влезнала в голямата мрежа от тунели на Хамас. Именно тунелите са главната цел на наземната инвазия.
 
След нападенията на 7 октомври Израел разгласи положение на война. Оттогава израелските въоръжени сили се готвят за сухопътна инвазия в линията. През последните дни имаше лимитирани нападения на израелските сили. Вече се счита обаче, че армията е минала към " втората фаза " на войната и стартира по-мащабно нахлуване към вътрешността на линията.
 
Израелските сили са изправени пред съвсем непостижима задача, тъй като бойците на Хамас са построили километрична мрежа от тунели, в които се укриват, а също така в линията живеят над 2 милиона цивилни жители. При огромна сухопътна инвазия броят на жертвите ще е пагубен.
 
Агенция " Ал Джазира " заяви, че израелски танкове напредват в северната част на линията, само че са били атакувани и спрени от въоръженото крило на Хамас. Анализатори показват, че израелската войска не може да прави разлика сред цивилни и въоръжени бойци в гъсто обитаемата линия, което ще докара до още по-голям брой убити цивилни. От това най-много се тревожат и интернационалните наблюдаващи.
 
Израел няма ясна военна тактика, а само слогани да унищожи Хамас. Не е ясно обаче по какъв начин ще се случи това. Израелските въоръжени сили оповестиха, че през последните часове са " унищожили терористичен пост на Хамас в северната част на линията Газа ", съобщи Би Би Си. Те оповестяват и за " десетки убити терористи ".
 

" כולם מביטים בנו כעת. כמוני, הם סומכים עליכם ומאמינים בכם, אתם דור הניצחון ":

פקודת ההתקפה של מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן לכוחות היבשה הפועלים ברצועת עזה. pic.twitter.com/w00j96RF92
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 31, 2023
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР