Ръководителят на Висшия избирателен съвет на Турция потвърди в понеделник,

...
Ръководителят на Висшия избирателен съвет на Турция потвърди в понеделник,
Коментари Харесай

Балотажът в Турция ще е е на 28 май

Ръководителят на Висшия изборен съвет на Турция удостовери в понеделник, че няма едноличен победител в президентските избори и че двамата претенденти с най-голям резултат ще се явят на балотаж на 28 май, заяви Ройтерс.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган и главния му противник Кемал Кълъчдароглу не съумяха да доближат прага от 50%, който би им дал съображение да завоюват още на първия тур.

 Започват Започват " най-дългите две седмици ": Турция ще избира президент на балотаж

Председателят на изборния съвет Ахмет Йенер сподели пред кореспонденти, че при към 35 хиляди гласа, оставащи за броене, Ердоган има 49.51% поддръжка, а противникът му Кемал Кълъчдароглу има 44.88%.
 Горчива победа: Ердоган отстъпва в Народното събрание и става все по-зависим Горчива победа: Ердоган отстъпва в Народното събрание и става все по-зависим

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дефинира като " в действителност добра вест " всеобщото присъединяване на изборите в Турция.

" Това е доста явен знак, че турският народ е зает при упражняването на своите демократични права, а точно да отиде до урните и да гласоподава, както и че цени демократичните институции. Това е доста огромна победа от през вчерашния ден ", акцентира тя.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР