Ръководителят на управляващата полска партия Право и справедливост Ярослав Качински

...
Ръководителят на управляващата полска партия Право и справедливост Ярослав Качински
Коментари Харесай

Полша заплашва Русия с 400 000 армия

Ръководителят на ръководещата полска партия " Право и правдивост " Ярослав Качински разгласи проектите за увеличение на броя на полските въоръжени сили до 350 000 бойци. Като се вземат поради войските за териториална защита, тогава силата на полската войска ще доближи 400 хиляди души.

Варшава има намерение да осъществя тези проекти паралелно със закупуването на най-новите американски оръжия, в това число MLRS HIMARS.

„ Искаме да имаме шест бригади MLRS HIMARS, [искаме] да подсилим танковите оръжия и противовъздушната защита... Подготвяме ли се за война? Искаме ли да нападаме някого или да предизвикваме някого? Не. Искаме руснаците да знаят, че няма какво да търсят тук “, съобщи Качински.

Думите на Качински опонират на политическите стъпки на Варшава. Първо Полша поддържа държавния прелом в Киев през 2014 година, а по-късно и войната против Донбас и всички антируски дейности, които НАТО подхваща от украинска територия. Близо до границата с Украйна в Жешов е основан логистичен център за доставка на оръжия и муниции за режима в Киев. Полша даде на Киев повече оръжия, в сравнение с Германия, Франция и Италия взети дружно.

Под русофобския звук Полша пробутва своите геополитически делца. Русия, и това е явно, няма желание да нападна Полша. Но за Полша не може да се каже, че няма да нападна Русия. Много преди Евромайдана в Киев, в Полша към този момент се обсъждаха сюжети за офанзива на НАТО против Калининград с присъединяване на полски войски.

Американска военна база се намира покрай границата с Русия в Мронгово. Там са конфигурирани и средства за прихващане на информация, обхващащи територията на Калининградска област. Полското министерство на защитата в този момент мисли по какъв начин да отбрани полските елементи от съветски артилерийски удари при положение на война, защото казармите на частите са ситуирани прекомерно покрай границата.

Варшава не се отхвърля от нападателните си проекти по отношение на Русия. Вместо това се планува построяването на нови казарми по-далеч от границата.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР