Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрей Ермак заяви, че има

...
Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрей Ермак заяви, че има
Коментари Харесай

За руските терористи настъпва ад на земята - САЩ дават на Украйна още 30 HIMARS

Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрей Ермак съобщи, че има съглашение със съдружниците за прекачване на 25-30 единици HIMARS и MLRS в Украйна. Това заяви той в Telegram. В същото време главата на офиса на Володимир Зеленски акцентира, че в този момент основният въпрос е логистиката на доставката на ракети за РСЗО.

" След среща с президента, кабинета и държавния екип ръководителят на Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати Адам Смит в изявление за медиите назова броя на HIMARS и MLRS, които Съединени американски щати и съдружниците ще трансферират на Украйна. Сега става дума за 25-30 единици и огромен брой муниции за тях. Ключовият въпрос в този момент е логистиката на доставката на ракети за РСЗО и аз ще бъда добре свестен тук от военните ", уточни Ермак.

Той твърди, че тази логистика е и ще бъде систематична, с цел да се подсигурява стабилната и ефикасна работа на HIMARS в другите елементи на фронта. На 23 юли Ермак съобщи, че Украйна се нуждае от най-малко 50 ефикасни ракетни системи за неведнъж изстрелване - като американските HIMARS - допустимо най-скоро.

По-рано министърът на защитата Алексей Резников съобщи, че ВСУ се нуждае от най-малко 100 ракетни артилерийски системи HIMARS и M270 за ефикасна контраофанзива и поврат във войната.

Съединените щати към този момент са доставили 12 системи HIMARS на Украйна, а тази седмица оповестиха желанието си да доставят още четири такива системи. По-рано беше обявено, че Съединени американски щати и съдружниците им са дали обещание да доставят на ВСУ общо над 20 такива системи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР