Ръководителят на турския Съюз на хлебопроизводителите Джихан Коливар беше арестуван

...
Ръководителят на турския Съюз на хлебопроизводителите Джихан Коливар беше арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, нарекъл турците глупави, защото ядат 4 пъти ...

Ръководителят на турския Съюз на хлебопроизводителите Джихан Коливар беше задържан за „ засегнатост на президента “, откакто назова обществата, консумиращи доста самун „ глупави “, заяви ежедневника Хюриет. 

 Хюриет

" Хлябът е главната храна за глупавите общества ", съобщи той в телевизионно изявление предходната седмица и добави: " Говоря научно, не си изобретявам - потреблението на глава от популацията е 210 кг в Турция, а 45-50 кг в Швеция, Норвегия, Дания, Англия, Япония. Тъй като нашето общество се храни най-вече с самун, такива управници го ръководят от 20 години ", добави Коливар.

 

Адвокатът на Коливар твърди, че някогашните сериозни туитове на синдикалния началник за президента са били добавени към досието, което е довело до ареста му.

 

Той беше освободен условно след разглеждане на възражението на юристите му против ареста му.

 

След мненията му в медиите, прокуратурата в Истанбул издаде заповед за арест въз основа на обвинявания в „ унижение на турската нация, страна, държавно управление, парламент и правосъдни органи “ и „ засегнатост на президента “.

 

Коливар, който беше задържан късно на 9 ноември, се отбрани: „ Нямам проблем с държавното управление. Проблемът ми е с районните общини, които разрешават на пекарните да работят без нужните разрешителни за работа “.

 Хюриет

Той посочи, че не е асоциирал хляба с нелепостта, с цел да унижи някого. „ Имах поради, че консумирането на прекалено много самун е нездравословно. Не съм целял да обидя нашето общество или ръководещите. ”

 

Въпреки че носи купата на най-стария и значим източник на храна за човечеството, хлябът е не по-малко значим в Турция, където се употребява в рекордни количества. По данни на Световната здравна организация (СЗО) популацията на страната получава към 40 % от дневния си енергиен банкет от хляба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР