Ръководителят на Световната здравна организация за Европа предупреди страните да

...
Ръководителят на Световната здравна организация за Европа предупреди страните да
Коментари Харесай

СЗО: В Европа се задава нова COVID буря, заразяват се 20 и 30-годишните

Ръководителят на Световната здравна организация за Европа предизвести страните да се приготвят за "значителен скок " на случаите на COVID-19 с разпространяването на Омикрон и посъветва да се слагат всеобщо трети дози ваксини, оповестиха Би Би Си и БГНЕС.

Ханс Клуге съобщи на конференция във Виена, че разновидността Oмикрон към този момент е преобладаващ в редица европейски страни, в това число Обединеното кралство, Дания и Португалия.

"Виждаме, че се задава нова стихия ", сподели Клуге. "До няколко седмици Oмикрон ще господства във от ден на ден страни от района, тласкайки така и така натоварените здравни системи към ръба ".

"Самият размер на новите инфекции с COVID-19 може да докара до повече хоспитализации и всеобщи разстройства във действието на здравните системи и други услуги ", добави той.

"Правителствата и управляващите би трябвало да приготвят европейските здравни системи за реагиране на внезапен скок /на заболелите/ ", добави Клуге.

Той съобщи, че 89% от ранните признаци на Омикрон в Европа са същите като при други разновидности на ковид - кашлица, болки в гърлото и тресчица. Тревожното е, че всеобщо се заразяват хората сред 20 и 30 години в огромните европейски градове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР