Ръководителят на службата за вътрешно разузнаване в провинцията, която обгражда

...
Ръководителят на службата за вътрешно разузнаване в провинцията, която обгражда
Коментари Харесай

Разузнавателна служба: Екстремисти планират в Германия зима на гнева“

Ръководителят на службата за вътрешно разузнаване в провинцията, която обкръжава немската столица, предизвести, че екстремистите могат да употребяват енергийната рецесия и високата инфлация за свои цели, заяви ДПА.

" Екстремистите мечтаят за немска зима на гнева ", съобщи ръководителят на Службата за отбрана на конституцията в Бранденбург Йорг Мюлер пред в. " Велт ам Зонтаг “.

" Те се надяват, че енергийната рецесия и повишението на цените ще обиден хората изключително мощно, с цел да могат да употребяват тяхното въодушевление и да обявяват антидържавните си желания. Ние следим тези събития деликатно, с цел да видим всяка заплаха “.

Федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер към този момент изрази сходни опасения предишния месец.

" Разбира се, съществува заплаха тези, които към този момент показаха презрението си към демокрацията в ерата на ковид, постоянно пътувайки един до друг с десните екстремисти, да се опитат да злоупотребят с внезапното повишаване на цените като нова тематика за готовност ", съобщи тогава политикът от Социалдемократическата партия пред бизнес вестника „ Ханделсблат “.

Сега Файзер съобщи пред „ Велт ам Зонтаг “: " Враговете на демокрацията единствено чакат опция да злоупотребят с рецесиите, с цел да популяризират мечти за Деня на страшния съд, боязън и неустановеност. "

В момента такива кръгове търсят нови тематики с капацитет за готовност, добави тя.

" Това, което към този момент сплоти десните екстремисти и разнообразни други протестни дейности против ковид, остава общият знаменател: презрението към демокрацията и опитът да се разклати доверието в нашата страна ", сподели тя.

В същото време Файзер акцентира, че полицията във федералното държавно управление и в 16-те провинции е " готова за вероятните нови протестни дейности ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР