Ръководителят на службата за обществено здраве в САЩ предупреди, че

...
Ръководителят на службата за обществено здраве в САЩ предупреди, че
Коментари Харесай

Самотата крие сериозни рискове за здравето

Ръководителят на службата за публично здраве в Съединени американски щати предизвести, че възходящите равнища на самотност измежду хората крият опасности за здравето, равностойни на пушенето на дузина цигари на ден , съобщи Асошиейтед прес.

Близо половината от възрастните поданици на Съединени американски щати настояват, че са изпитвали самотност, показва доктор Вивек Мърти в отчет, оповестен от службата, която е част от администрацията на министерство на опазването на здравето на Съединени американски щати.

„ Вече знаем, че самотата е постоянно срещано възприятие, което доста хора изпитват. Тя е като глада или като жаждата. Това е чувство, което тялото ни изпитва, когато нещо, от което се нуждаем за своето оцеляване, липсва “, сподели Мърти в изявление за Асошиейтед прес.

How Can Affect Your
— Asmaa Ismail (@AsmaaIsmail)
Изследванията демонстрират, че през последните десетилетия американците, които са понижили ангажираността си с молитвени и публични организации, или които са понижили връзката със личните си фамилии, са съобщили, че страдат от възходящо възприятие на самотност. Също по този начин броят на семействата, формирани единствено от един човек, се е удвоил през последните 60 години .

Проблемът обаче се е влошил по време на пандемията и обвързваните с нея ограничения за изолираност. Особено наранени са младежите на възраст от 15 до 24 години – тази възрастова група оповестява за 70% спад във времето, прекарано с другари през 2020 година

Самотата усилва риска от преждевременна гибел с близо 30%. Новият отчет показва също, че хората с недобри обществени връзки са изложени на по-голям риск от инсулт и сърдечни болести. Изолацията покачва и риска от насърчаване на меланхолия, тревога и деменция.

How Loneliness Affects Your Health | Time
— Sara Rose (@SaraRoseKennedy)
По думите на Мърти новите технологии и най-много обществените мрежи са една от аргументите за увеличението на самотата измежду хората.

„ Наистина нищо не може да размени общуването онлайн “, посочи той. „ Откакто започнахме да използваме технологиите от ден на ден и повече за връзка между тях, заменихме огромна част от общуването онлайн “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР