Ръководителят на Следствения комитет (СК) на Руската федерация Александър Бастрикин

...
Ръководителят на Следствения комитет (СК) на Руската федерация Александър Бастрикин
Коментари Харесай

В Русия образуват наказателно дело за счупената плоча на Паметника на Съветската армия в София

Ръководителят на Следствения комитет (СК) на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската войска в София, съобщи съветската държавна организация ТАСС, като цитира известие от ведомството.

ТАСС отбелязва, че в столицата на България е осъществен вандализъм по отношение на Паметника на Съветската войска, като група футболни последователи са нападнали палатковия лагер на бранители на монумента и са увредили гранитна плоча в основата му, показва Българска телеграфна агенция.

" Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди на основното следствено ръководство на ведомството да проверява взаимно с министерството на външните работи на Русия обстоятелството на опозоряване на паметника, повдигнат в чест на руските воини освободители в София. В рамките на следствието ще бъдат взети ограничения по установяването на самоличността на лицата, виновни за осъществяването на това закононарушение. За техните дейности ще бъде направена наказателно-правна оценка ", се споделя в известието на Семеен кодекс до ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР