Ръководителят на североизточната испанска област Каталуния Ким Тора е заразен

...
Ръководителят на североизточната испанска област Каталуния Ким Тора е заразен
Коментари Харесай

Ръководителят на Каталуния Ким Тора заразен с новия коронавирус

Ръководителят на североизточната испанска област Каталуния Ким Тора е инфектиран с новия ковид , излиза наяве от проучването му, оповестява " Гардиън ".

57-годишният Тора посочи, че е почнал да вижда признаци през вчерашния ден , скоро откакто заместник-ръководителят на Каталуния Пере Арагонес също е бил диагностициран с ковид.
 Вече 8 744 инфектирани с новия ковид в Испания, 1000 нови за 24 часа
Вече 8 744 инфектирани с новия ковид в Испания, 1000 нови за 24 часа

Испанската полиция е реквизирала 150 000 хирургически маски

През последните дни Тора се очерта като един от най-ожесточените критици на незабавните ограничения на Испания , присъединявайки се към Баската самостоятелна област в изказванието, че централизацията на управляващите може да подкопае автономията на испанските райони. Каталунският сепаратист беше единственият началник на област, който отхвърли да подпише взаимен документ с централното държавно управление, обещаващ взаимни дейности , до момента в който страната се бори с зараза, която е измежду най-тежките в Европа.

Испания удостовери 9 191 души, инфектирани с новия ковид, както и 309 умряли , което я прави втората най-тежко наранена страна в Европа след Италия.
 СЗО към държавните управления:
СЗО към държавните управления: " Тестове, проби, проби " за ковид

Не могат да се борят с пандемията със завързани очи

Миналата седмица Тора прикани Мадрид да спре всички пътувания до Каталония, като затвори летищата и жп гарите в региона. Днес той още веднъж прикани за по-категорични ограничения за попречване на разпространяването на ковид. " Не можем да оставим да мине още една минута ", настоя Тора. Каталуния е удостоверила към 900 инфектирани и 33-ма умряли.

През последните дни няколко високопоставени испански политици бяха диагностицирани с новия ковид, в това число Изабел Диас Аюсо, началник на региона Мадрид, както и двама министри в испанското държавно управление - Ирен Монтеро и Каролина Дариас. По-рано тази седмица Бегоня Гомес, брачната половинка на испанския министър председател Педро Санчес, също се оказа инфектирана.
 Коронавирус: Брюксел настоя за възбрана на пътуванията до Европейски Съюз за 30 дни
Коронавирус: Брюксел настоя за възбрана на пътуванията до Европейски Съюз за 30 дни

Предвиждат се изключения на възбраната

Днес основаният в Малага футболен клуб Atletico Portada Alta удостовери гибелта на Франсиско Гарсия, 21-годишен треньор на младежки тим на клуба. Според известията Гарсия страдал от форма на левкемия, което го направило уязвим към ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР