Ръководителят на Съвета на ООН за правата на човека обяви,

...
Ръководителят на Съвета на ООН за правата на човека обяви,
Коментари Харесай

Израел е използвал напълно непропорционална сила срещу палестинците, скочи ООН

Ръководителят на Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида разгласи, че Израел е употребявал " изцяло непропорционална " мощ против протестиращите палестинци на границата с Ивицата Газа, при което починаха повече от 100 души, оповестява БиБиСи.

Зейд Раад ал Хюсеин е подчертал по време на съвещание на съвета в Женева, че жителите на Газа са били " държани в клетка в токсичен безпаричен квартал " и окупацията на Газа от страна на Израел би трябвало да бъде прекъсната .

От своя страна посланикът на Израел е отвърнал, че екстремистките ислямистки владетели на Газа съзнателно са сложили хората в заплаха .

 Израел разгласи: Лидерите на
Израел разгласи: Лидерите на " Хамас " са канибали, употребяват деца като оръжия

Целта им била да контрабандират оръжия

Заседанието на Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида обмисля апел за без значение следствие.

Около 60 палестинци бяха убити от израелски бойци в понеделник в седмата поредна седмица на митинги по границата, които са значително дирижирани от " Хамас ", които управляват Ивицата Газа.

Това беше най-кръвопролитният ден в Газа след войната през 2014 година сред Израел и палестинските екстремисти там.

Протестите бяха наречени " Велик марш за завръщане " в поддръжка на правото на палестинските бежанци да се завърнат в земите, които те или техните предшественици са напуснали или са били принудени да изоставен във войната, която последва основаването на Държавата Израел през 1948 година.

 Израел е най-сдържаната страна, разгласи Хейли в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Израел е най-сдържаната страна, разгласи Хейли в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Посланикът на Съединени американски щати упрекна Организация на обединените нации в " двойни стандарти "

Правителството на Израел, което от дълго време отхвърля всеобщо завръщане на палестинците, съобщи, че терористите желали да употребяват митингите като прикритие, с цел да влязат на негова територия и да правят набези .

Зейд Раад ал Хюсеин е подчертал по време на изключителното съвещание за Газа, че " яркият контрастност в броя на жертвите от двете страни е... показващ изцяло несъразмерен отговор " от страна на Израел.

Израелски боец е бил " леко ранен с камък " в понеделник, добави той, до момента в който 43-ма палестинци са били убити на мястото на митингите. Още 17 палестинци са били убити надалеч от " горещите точки ".

Хюсеин е коментирал също, че " няма доказателства за какъвто и да е опит (на Израел) жертвите да се сведат до най-малко ". Действията на Израел биха могли да " съставляват умишлени убийства " - тежко нарушаване на Четвъртата Женевска Конвенция ", интернационален закон, предопределен да пази цивилни жители, които живеят в изискванията на окупация.

 Израелците би трябвало да бъдат съдени за военни закононарушения, прикани Техеран
Израелците би трябвало да бъдат съдени за военни закононарушения, прикани Техеран

Вашингтон тласка света към безпорядък

Зейд Раад ал Хюсеин е изтъкнал, че поддържа апела за " интернационално, без значение и независимо " следствие на насилието в Газа, добавяйки, че " причинителите на нарушаванията би трябвало в края на краищата да бъдат държани виновни ".

Посланикът на Израел в съвета Авива Раз Шехтер е отхвърлила обвиняването, акцентирайки, че Израел бил направил всичко допустимо, с цел да избегне причиняването на вреди на цивилни жители . Според посланика Съветът на Организация на обединените нации за правата на индивида се бил върнал към своята " най-лоша форма на антиизраелска обсесия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР