Ръководителят на руския културен център в Централноафриканска република е откаран

...
Ръководителят на руския културен център в Централноафриканска република е откаран
Коментари Харесай

Вагнер обвини Франция за атентат срещу руски служител

Ръководителят на съветския културен център в Централноафриканска република е откаран през днешния ден в болница в столицата Банги, като против него е било осъществено нападение, съобщи Ройтерс, като се базира на съветското посолство.

Говорител на посолството сподели, че тази заран Дмитрий Сити, шефът на съветския културен център " Руски дом ", е отворил пратка, адресирана до него, в която е имало бомба. Пакетът, изпратен от неизвестен източник, е избухнал и го е ранил тежко.

Според известие на ТАСС посолството е засилило ограниченията си за сигурност след офанзивата.
 Централата на " Вагнер " в Санкт Петербург, снимана от вътрешната страна. Снимка АП - Българска телеграфна агенция

Основателят на частната съветска формация " Вагнер " упрекна Франция, че стои зад опита за ликвидиране против съветски чиновник.

" Преди да загуби схващане, Дмитрий Сити е съумял да каже: " Видях записка: това е за теб от всички французи, руснаците ще се махнат от Африка ", написа в Телеграм Евгений Пригожин, непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин.

" Вече желаех от Министерството на външните работи на Руската федерация да задейства процедура по оповестяване на Франция за страна, спонсор на тероризма, и също по този начин да стартира задълбочено следствие на терористичните способи на Франция и на тези на западните ѝ съдружници – Съединени американски щати и други ", сподели Пригожин.

В Телеграм той също по този начин описа, че на 11 ноември Сити е получил пратка от Того със фотография на сина си, който живее във Франция. Имало и записка, в която се казвало, че идващия път ще получи и главата на сина си, в случай че " руснаците не се махнат от африканския континент и не отворят вратите за французите ", съобщи ТАСС.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР