Ръководителят на руските наемници Евгений Пригожин е бил уведомен, че

...
Ръководителят на руските наемници Евгений Пригожин е бил уведомен, че
Коментари Харесай

Москва: „Вагнер“ повече няма да воюва в Украйна

Ръководителят на съветските наемници Евгений Пригожин е бил известен, че неговата група „ Вагнер “ повече няма да води война в Украйна. Новината заяви през днешния ден генерал-полковник Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита в съветската Държавна дума, изтъквайки отхвърли на формированието да подпише контракт за послушание на Министерството на защитата.

Че подобен договор би трябвало да бъде подписан с всички групировки, изпълняващи бойни дейности, бе обявено дни преди на ръководителя на „ Вагнер “. По думите на Картаполов точно несъгласието да го подпише е повода Пригожин да въстане в събота. „ Всички започнаха да извършват това решение (подписването на договор)... всички като се изключи господин Пригожин “, сподели депутатът.

На 11 юни Пригожин съобщи, че няма да подписва никакъв контракт с министъра на защитата Сергей Шойгу, като добави, че Шойгу не е в положение да ръководи военни елементи.

По думите на Картаполов след отхвърли на Пригожин да подпише договорите му е било казано, че наемниците му повече няма да се бият в Украйна и затова няма да получават държавни пари. В резултат на това и „ несъразмерните си упоритости “, твърди депутатът, шефът на „ Вагнер “ е направил държавна измяна.

Бунтът на Пригожин, въпреки и бързо преустановен, символизира най-големия удар върху престижа на президента Владимир Путин, откогато е на власт през последните 23 години.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР