Ръководителят на руската наемническа групировка “Вагнер заяви в рядко интервю,

...
Ръководителят на руската наемническа групировка “Вагнер заяви в рядко интервю,
Коментари Харесай

Пригожин: Целта на Русия е завладяване на ДНР и ЛНР

Ръководителят на съветската наемническа формация “Вагнер ” съобщи в рядко изявление, че на Москва може да ѝ отнеме две години, с цел да управлява в целокупност двата източни украински района, чието завладяване разгласи за съществена цел на войната.

Евгений Пригожин съобщи, че съгласно неговото схващане проектът на Русия се състои в това, че тя би трябвало да управлява напълно Донецката и Луганската област, които предходната година Москва разгласи за “републики ” на Русия – ход, който бе наказан от множеството страни от Организация на обединените нации като противозаконен.

“Доколкото разбирам, би трябвало да превземем Донецката и Луганската република и по принцип това към този момент устройва всички ”, сподели той пред съветския боен блогър Семьон Пегов във видео, оповестено в петък.

По думите му това може да отнеме от една-една и половина до две години.

“Ако би трябвало да стигнем до Днепър, тогава това ще отнеме към три години ”, добави Пригожин, визирайки по-голям регион, който би се разпрострял до обширната река Днепър, която тече почти от север на юг, разсичайки Украйна.

Коментарите му дават необичаен взор върху съветските упования за евентуалната дълготрайност на спора от човек, чиято частна войска е в центъра на някои от най-ожесточените сражения.

Пригожин не приказва от името на съветските военни, само че през последните месеци внезапно увеличи публичния си престиж, в това число като подлага на критика управлението на армията за неуспехите му през близо 12-те месеца на войната, разяснява “Ройтерс ”.

В изявлението обаче той упорства, че има “нулеви ” политически упоритости.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР