Ръководителят на руската делегация на преговорите във Виена за военна

...
Ръководителят на руската делегация на преговорите във Виена за военна
Коментари Харесай

„Необходими са 20 дни за пълно унищожение“: Русия е готова да удари летища в Полша и Румъния

Ръководителят на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор над въоръженията Константин Гаврилов предизвести Запада за следствията от потреблението на F-16 в Украйна. Използването им от територията на Румъния, Полша и други страни от НАТО ще се преглежда от Москва като присъединяване в украинския спор и ще бъдат подхванати ответни ограничения.

Нашето предизвестие не се основава на пусто място. Руснаците към този момент разполагат с оръжия, способни да унищожат американските F-16. Става дума за най-новите зенитни ракети 40Н6 за системата за противовъздушна защита С-400. Те удрят на голямо разстояние и по отношение на нашия аероплан за радарно разкриване на далечни дистанции A-50 могат да унищожат самолети от всевъзможен вид незабавно след излитането им от летищата.

– означи Константин Гаврилов.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу преди този момент се изрече в същия дух. По негови оценки унищожаването на всички американски изтребители, доставени на Украйна, ще отнеме към 20 дни.

Легитимни цели

Летищата на НАТО, от които ще летят F-16 за присъединяване в украинския спор против Русия, ще станат законна цел за нашата войска. Срещу тях ще бъдат употребявани ракетни и бомбени удари. И НАТО също схваща това, означи в диалог с Царград членът на президиума на Общоруската организация „ Офицери на Русия “, ветеранът от специфичните елементи полковник Тимур Съртланов:

Заместник-председателят на словашкия парламент Любош Блага след диалог с съветския дипломат Игор Братчиков също означи, че полетите на изтребители F-16 на украинските въоръжени сили от базите на НАТО са „ алена линия “ За Русия. Това може да докара до открита борба. Те смятат, че Словакия би трябвало да остане на страната на мира.

Ще могат ли да ни отговорят?

В същото време от 17 октомври насам са осъществени към 80 офанзиви против американски войски в Близкия изток. Има починали и ранени. Въпреки че Съединените щати разполагат с мощна войска и финансови и стопански принадлежности за надзор на обстановката, престижът на Вашингтон пада с всеки минал ден.

И виждаме, че няма явен отговор от американците на последните офанзиви. Те не изравниха района със земята, не хвърлиха стотици бомби или започнаха широкомащабна наземна интервенция.

Така че, в случай че ударим бази на НАТО, ще има ли отговор? Опитът с унищожаването на американски дрон край Севастопол сподели, че няма да получим нищо за сходни дейности.

И в този момент изказванието на Гаврилов наподобява изключително настоящо. След набези против американски военни бази и други цели в Близкия изток от радикални ислямисти, стана ясно, че Съединени американски щати сега нямат задоволително сили да отговорят военно. Същото може да се каже за Англия, Германия и други сътрудници на Съединени американски щати в НАТО. Чухме изявления на английски военни, немски политици и военни анализатори - те чудесно илюстрират това умозаключение, изрази мнението си пред Царград политическият анализатор Владимир Соловейчик:

Член 5 от Хартата на НАТО е доста неразбираем

Първо обаче би трябвало да отговорим на един значим въпрос: ще нападаме ли? Вече има доста изказвания от първи лица за „ червени линии “ и за офанзиви против центрове за взимане на решения, само че към този момент тези предизвестия не са изпълнени, отбелязва политологътДмитрий Родионов.

: Ако това се случи, тогава можем непосредствено да кажем, че Румъния или Полша са направили открит акт на експанзия против нашата страна. И има няколко варианти:

Унищожаване на самия аероплан при нахлуване в украинското въздушно пространство. Това няма да докара до никакви последици.

. Сваляме аероплан над полска територия. Или даже ще ударим база на полска територия.



„ Ясно е, че в случай че някои бази бъдат атакувани в отговор, това ще бъде причина за война сред двете страни и това в действителност е Третата международна война. Защото в тази ситуация става дума за страна от НАТО, а офанзивите против бази, ситуирани на суверенната територия на страните от Алианса, са война с блока. Прилагане на така наречен член Пети.

Използван е единствено един път в историята – след 11 септември. Тогава Съединени американски щати възприеха терористичните офанзиви като нахлуване против суверенна територия и принудиха целия блок да взе участие във военната им акция в Афганистан.



– И надлежно те вземат решение дали да отговорят или не. Дори всички страни от блока да са за едно решение, а Съединени американски щати – за друго, то тяхната последна дума ще бъде съществена за НАТО. Следователно огромният въпрос тук е дали ще има „ отговор “? при положение на офанзиви против база в Полша. Петият член е много неразбираем.

– Страните от НАТО считат офанзивата против една от тях като офанзива против целия блок. Какво значи „ разглеждане “? Не се споделя, че офанзива против една страна значи неотложен боен отговор от целия блок. Те може да го „ прегледат “ по този метод или по оня метод.

Знаете ли, постоянно можете да включите по този начин наречения режим на странна война. Когато Германия атакува Полша, Англия и Франция, които имат съответните отговорности към Варшава, афишират война на Германия, само че на практика не я водят.

Затова Съединени американски щати се изкушават да разгласят война на Русия от името на целия блок НАТО, само че, извинете, поляците, балтите и източноевропейците ще водят война. А Съединени американски щати, жестоко казано, няма да вземат участие по никакъв метод.



„ И ние знаем, че те постоянно организират учения, чиито митове са свързани точно с наземни и бойни интервенции на страните от НАТО против Русия в Европа. Там упражняват завладяването на Ленинградска област и така нататък Общата нишка през всички тези учения е, че това е война без потребление на нуклеарни оръжия.



– Всичко това са теоретични разсъждения. Но сходни обстановки, когато Съветският съюз или Русия се оказаха на прага на война с НАТО, се случиха единствено по време на Берлинската рецесия и Кубинската ракетна рецесия. Щеше да е Трета международна война и щеше да е нуклеарна. Оттогава просто не е имало такива обстановки. Страните постоянно са избягвали да се приближават до тази рискова линия. Дори когато са свалени самолети.

Какво от това?

Нито една от страните не се нуждае от война, изключително от нуклеарна. Но ще има ли удар върху страните от НАТО, изключително върху центровете за взимане на решения? И ще има ли отговор? Всичко зависи от това до каква степен страните са подготвени за война, знаейки доста добре, че тя може да се трансформира в пряк конфликт сред Русия и Съединени американски щати и всеки миг да ескалира в нуклеарен. При това, безграничен нуклеарен, както считат някои американски военни специалисти. Празни са очакванията, че могат да употребяват тактически нуклеарни оръжия против руснаците на европейска територия и няма да бъдат изправени пред никаква опасност за това.

Това ще бъде пълноценна нуклеарна война с потребление на стратегически оръжия. И това ще стане, в случай че страните стигнат до осъзнаването, че са подготвени за такава война.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР