Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини
Коментари Харесай

Фланговете на Вагнер са оголени, Пригожин показа загубите на руснаците край Бахмут

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна през днешния ден постоянната съветска войска, че се е изтеглила с 570 метра на север от източния украински град Бахмут и е оголила фланговете на неговите бойци, съобщи Ройтерс.

Пригожин заяви, че Украйна нанася удар от север по посока на селището Сако и Ванцети, където е съумял да се придвижи до 500 метра. В Telegram той прикани Министерството на отбранта на Русия да укрепи фланга на Бахмут от север, с цел да може групата му да приключи завземането на града.

" Обръщам се обществено към висшето управление на министерството на защитата, тъй като те не четат моите писма. Имам молба към вас. Валерий Василиевич, Сергей Кожугетович, апелирам ви, недейте да допускате оттегляне от нашите флангове ", съобщи Пригожин.

Призивът му бе насочен към съветския министър на защитата Сергей Шойгу и към началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов, разяснява Ройтерс.

В средата на деня на 18 май Въоръжените сили на Украйна не престават офанзивите си по посока Берховка и Клещеевка, където се оповестява за техен сериозен прогрес. Има интензивни борби. Украински елементи също не престават да нападат в региона на Сако и Ванцети. Самото село се държи от съветските войски, само че те са подложени на напън северозапад и север, се разбра от последните украински сводки. Това се удостоверява и от съветски военни репортери, както и " Вагнер ".

ВСУ наподобява са задействали запасите, които дълго време са били събирани в региона на Константиновка, Часов Яр и Александровка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР