Ръководителят на руската частна военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин заяви

...
Ръководителят на руската частна военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин заяви
Коментари Харесай

Пригожин: Силите ни са в готовност да защитят Белгород

Ръководителят на съветската частна военна формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин съобщи в събота, че е подготвен да изпрати свои елементи за отбрана на съветския район Белгород, граничещ с Украйна и през последните дни е обиден от натоварен обстрел и офанзиви, съобщи euronews.bg.

„ Ако Министерството на защитата не спре протичащото се в региона на Белгород там, където в действителност се завладява съветска територия, тогава явно ще пристигнем “, сподели той в аудиосъобщение, оповестено от пресслужбата му. Ние ще защитим съветският народ и всички, които живеят там “.

Той ясно съобщи, че неговите сили няма да чакат публично позволение за разполагане в района.

„ Единственото, което ще желаяме, са муниции, с цел да не пристигнем, както споделяме вкъщи, голи в студа “, сподели Пригожин.

 

 Снимка: БГНЕС/ EPA/BELGOROD GOVERNOR VYACHESLAV GLADCOV TELEGRAM CHANNEL/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Белгород неотдавна понесе голям брой офанзиви, каквито не са виждани на съветска територия, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

Стотици цивилни са избягали от град Шебекино, който беше ударен от над 370 снарядни оръжия от общо над 500-те нападнали в петък региона, съобщи през днешния ден регионалният шеф Вячеслав Гладков.

Най-малко 27 души са ранени, съгласно управляващите. Гладков разгласи в събота, че броят на жертвите към този момент е станал пет.

Русия също по този начин съобщи в четвъртък, че е отблъснала опит за сухопътна офанзива от Украйна в Белгород, една седмица след зрелищно въоръжено навлизане, което показва уязвимостта на съветските граници.

Ръководителят на „ Вагнер “, който постоянно и обществено порицава представянето на съветските сили в Украйна, упрекна военните водачи в събота, че са „ отстъпили “ територия в региона на Белгород.

„ Министерството на защитата не е в позиция да направи нищо, тъй като де факто не съществува “, сподели Пригожин.

Предния ден той сподели, че войските на „ Вагнер “ са напуснали „ 99% “ Бахмут в Източна Украйна и са предали позициите си на постоянната войска, след изказванието, че са завладяли града на 20 май. Украйна твърди, че борбата за града в действителност продължава.

Етикети: БелгородзащитаПригожин
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР