Ръководителят на руската частна армия Вагнер Евгений Пригожин каза, че

...
Ръководителят на руската частна армия Вагнер Евгений Пригожин каза, че
Коментари Харесай

Пригожин: Контраофанзивата на Украйна е неизбежна, очаквам я след 2 май

Ръководителят на съветската частна войска " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че Украйна се приготвя за " неизбежна " контраатака и изпраща добре готови елементи в разрушения източен град Бахмут, в продължение на доста месеци център на борбите, съобщи " Ройтерс ".

В аудиосъобщение, оповестено в неговия канал в " Телеграм ", Пригожин също по този начин съобщи, че неговите войски към момента не получават по този начин нужните колета с муниции от съветското министерство на защитата и вследствие на това понасят пет пъти повече жертви.

Шефът на " Вагнер " уточни, че войските му ще употребяват всички вероятни средства, с цел да продължат опитите си да поемат цялостен надзор над града, да унищожат украинската войска и да спрат офанзивата на Киев.

Пригожин също по този начин възобнови рецензиите си към съветските служби за сигурност, като сподели, че в Русия се прави " изменничество ". Той подлага на критика министерството на защитата, че не е изпратило по този начин нужните му колета с муниции за неговите бойци.

Пригожин добави, че чака украинската акция да стартира някъде след 2 май, когато времето се усъвършенства.

Той също по този начин сложи под въпрос за какво съветските сили не са почнали атака против околните градове Славянск или Краматорск в Източна Украйна, с цел да облекчат натиска върху Бахмут.

В края на предходната седмица Русия разгласи, че нейните сили са напреднали в Бахмут, до момента в който украински върховен пълководец сподели, че неговите сили държат фронта в града. Градът, чието население преди войната беше към 70 хиляди души, е главната цел на Русия в зимната ѝ атака, която донесе нищожни победи.Превземането на Бахмут може да открие пътя на Русия за нахлуване към два по-големи града в Донецка област в Източна Украйна - Краматорск и Славянск, по тази причина е толкоз значим за окупаторите.

ЕвгенийПригожин твърди, че бойци на " Вагнер " управляват повече от 80% от града. Тази информация обаче не е доказана от други източници, както и от страна на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР