Ръководителят на Репортери без граници съобщава, че бунтовници джихадисти са

...
Ръководителят на Репортери без граници съобщава, че бунтовници джихадисти са
Коментари Харесай

Джихадисти отвлякоха френски журналист в Мали

Ръководителят на " Репортери без граници " оповестява, че бунтовници джихадисти са отвлекли френския публицист Оливие Дюбоа на 8 април, до момента в който той е работил в северния град Гао, Мали, оповестява АП.

В сряда е оповестено видео, в което Дюбоа споделя, че е похитен от свързаната с Ал Кайда група JNIM - " Джамаат Нусрат ал-Ислам вал-Муслимин ". Във видеото той приканва фамилията, приятелите и управляващите си да работят за освобождението му.

Видеозаписът не може да бъде тестван без значение.
 Франция ликвидира в Мали водач на
Франция ликвидира в Мали водач на " Ал Кайда " в Северна Африка

" Голям триумф в битката против тероризма "

Шефът на " Репортери без граници " Кристоф Делоар удостовери отвличането пред " Асошиейтед прес " и прикани за освобождението на репортера.

" Молим управляващите в Малия и Франция да създадат всичко допустимо за неговото освобождение и да изпратят цялата ни поддръжка на фамилията и околните му ".

" Дюбоа пишеше в Гао в северната част на Мали и не се върна в хотела си след обяд на 8 април ", сподели Делоар. Дюбоа нормално работи за LePoint Afrique.
 Идентифицираха швейцарка, отвлечена и убита в Мали
Идентифицираха швейцарка, отвлечена и убита в Мали

Беатрис е била отвличана 2 пъти за 9 години

Френското външно министерство удостовери изгубването му , като съобщи, че са в контакт със фамилията и управляващите на Мали.

Мали е в безпорядък, откакто въстание през 2012 година накара бунтовни бойци да смъкват президента. В резултат на това вакуумът във властта докара до ислямски протест и ръководена от французи акция , която прогони джихадистите от градовете , които те направляваха в северната част на Мали през 2013 година

Но бунтовниците остават дейни, а екстремистките групи , свързани с Ал Кайда и групировката " Ислямска страна ", се реалокираха от сухия север в по-населената централна част на Мали от 2015 година, атакувайки цели и подклаждайки омраза и принуждение сред етническите групи в района.
 Отвлякоха и екзекутираха европейски публицисти в Буркина Фасо
Отвлякоха и екзекутираха европейски публицисти в Буркина Фасо

Европейците били част от патрул против бракониерство, снимали документален филм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР