Ръководителят на правителствения щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев

...
Ръководителят на правителствения щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев
Коментари Харесай

Шефът на щаба за украинските бежанци е подал оставка

Ръководителят на държавния щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев е подал оставка. Все още не е ясна повода за решението, а от Министерски съвет не са коментирали случая.

Правителственият щаб за бежанците беше образуван през месец март на фона на влизащите в страната украински жители, бягащи от военните дейности в страната. За началник на щаба беше определен полковник Валери Рачев, който е и бивш шеф на кабинета на външния министър Николай Младенов. 

Преди няколко дни изявление на министъра на туризма Христо Проданов провокира напрежение около бъдещето на помощите за настаняване на украински бежанци в България. Проданов изрази мнение, че обезпечаване на заслон в хотелите би трябвало да спре.

Стотици бежанци, бягащи от Украйна, се настаняват по държавната стратегии в частни хотели по огромните български курорти. Чрез държавната програмата Министерски съвет изплаща по 40 лева дневно на хотелиерите.Макар програмата да намялява рисковете, свързани с измами и злоупотреби, се чака тя да завърши след 31 май. След тази дата помощите ще бъдат проведени по разнообразни способи.

По данни на портала  " България за Украйна "  регистрираните за краткотрайна протекция украински бежанци у нас са над 81 000 души, а от тях 51 291 са настанени в местата за заслон.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР