Ръководителят на парламентарната група на Демократичния съюз на Косово (ДЛК)

...
Ръководителят на парламентарната група на Демократичния съюз на Косово (ДЛК)
Коментари Харесай

Опозицията в Косово свика извънредно заседание на парламента

Ръководителят на парламентарната група на Демократичния съюз на Косово (ДЛК) Авдулах Хоти разгласи, че опозицията през днешния ден е внесла настояването за изключително съвещание на косовския парламент, което би трябвало да се организира на 4 септември в 10:00 часа, заяви МИА.
" Днес внесохме настояването за изключителна сесия на Народното събрание на Косово, с цел да изразим институционалната си позиция против нарушаването на територията на Република Косово ", написа Хоти във Facebook, добавяйки, че " предвид на готовността на болшинството от депутатските групи да поддържат тази позиция ", опозицията чака резолюцията да премине с над 80 гласа в 120-членния парламент, съобщи БГНЕС.
Ръководителят на парламентарната група на главната опозиционна партия съобщи, че " няма по-силен политически механизъм за изложение на волята на жителите на Косово, от вота на депутатите в Народното събрание, които са определени от жителите ".
" Никой не може да се осмели да предприеме стъпки, които опонират на волята на голямото болшинство от депутати в Народното събрание на Косово. Резолюцията на Народното събрание на Косово е обвързваща за всички. Ако някой постъпи по друг метод, тогава той работи в несъгласие с конституционния ред на Република Косово, за което конституционните и политическите последици са ясни ", сподели Хоти.
Резолюцията, прибавя той, ще даде явен знак и за интернационалните другари на Косово, че косовските жители не са подготвени за договаряния за територията на страната.
Инициативата за приемането резолюция, с която ще се забрани на президента Хашим Тачи и на всеки различен да договаря за териториалната целокупност на Косово беше подкрепена от Движението Самоопределение (ВВ) и Социалдемократическата партия (СДП), поддържаха и две от трите партии на албанците от ръководещата коалиция, Алианса за бъдещето на Косово на премиера Рамуш Харадинай и Инициативата за Косово (Нисма) на вицепремиера Фатмир Лимай, както и двете опозиционни партии. Единствените подкрепили Тачи за разговора с Белград са неговата тогавашна партия, Демократическата партия на Косово (ДПК) и партията на косовските сърби, Сръбска листа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР