Ръководителят на отдел Проучвания в известна фирма за управление на

...
Ръководителят на отдел Проучвания в известна фирма за управление на
Коментари Харесай

Големите играчи трупат XRP – интереса не стихва

Ръководителят на отдел " Проучвания " в известна компания за ръководство на цифрови активи акцентира поредната ангажираност на огромни финансови играчи с XRP.

В неотдавнашна полемика в подкаста Wolf of All Streets Джеймс Бътърфил, началник на отдел “Проучвания ” в CoinShares, прочут с правенето на седмичните отчети за потоците на компанията, разкри, че институционалните вложители са запазили забележителен интерес към XRP през цялата настояща година.

XRP, която понастоящем се подрежда на пето място по пазарна капитализация, се сблъска с правни дейности от страна на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) през ноември 2020 година, обвинявайки Ripple Labs, че е пуснала на пазара XRP като нерегистрирана скъпа книга.

След продължителна правосъдна процедура съдът постанови отчасти удобна присъда за Ripple тази година. Съдът дефинира, че автоматизираните продажби на XRP на открития пазар от страна на Ripple не попадат в класификацията на предлагането на скъпи бумаги, което опонира на позицията на SEC.

След решението на съда цената на XRP означи съмнения. Въпреки това Бътърфил акцентира, че обилни институционални вложители поредно са проявявали интерес към XRP през цялата тази година.

Този сюжет акцентира смисъла на регулаторната изясненост. Инвеститорите са склонни да поддържат активи, които имат добре дефинирани регулаторни рамки.

Въз основа на нашите изследвания, регулирането се подрежда преди всичко по угриженост за крипто вложителите. Липсата на ясни регулации води до внимателно и нестабилно държание на вложителите.

Към момента на писане на публикацията XRP се търгува на цена от $0.62, което отразява спад от 1% през последните 24 часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР