Ръководителят на отбраната на Филипините нареди на целия персонал на

...
Ръководителят на отбраната на Филипините нареди на целия персонал на
Коментари Харесай

На филипинските военни е наредено да спрат да използват приложения с изкуствен интелект поради рискове за сигурността

Ръководителят на защитата на Филипините подреди на целия личен състав на защитата и 163 000-те военни да се въздържат от потребление на цифрови приложения които употребяват изкуствен интелект за генериране на персонални портрети, заявявайки, че могат да съставляват риск за сигурността

От Associated Press, 20 октомври 2023 година, 3:48 ч. Изкуствен разсъдък за генериране на персонални портрети, заявявайки, че те могат да съставляват риск за сигурността.

Министърът на защитата Гилберто Теодоро младши издаде заповедта в меморандум от 14 октомври, защото филипинските сили работят за намаляване на десетилетни комунистически и мюсюлмански протести и за отбрана на териториалните ползи в оспорвания Южен Китай Море.

Министерството на националната защита удостовери в петък достоверността на бележката, която циркулира онлайн през последните дни, само че не даде други детайлности, включително какво накара Теодоро да издаде възбраната.

Теодоро особено предизвести против потреблението на цифрово приложение, което изисква потребителите да изпратят най-малко 10 свои фотоси и по-късно употребява AI за основаване на „ цифров човек, който имитира по какъв начин приказва и се движи същински субект “. Такива приложения съставляват „ обилни опасности за поверителността и сигурността “, сподели той.

„ Това на пръв взор безобидно и занимателно приложение, задвижвано от AI, може да бъде употребявано злонамерено за основаване на подправени профили, които може да докара до кражба на идентичност, обществено инженерство, фишинг офанзиви и други злонамерени действия “, сподели Теодоро. „ Вече има отчет за подобен случай. “

Теодоро подреди на целия защитителен и боен личен състав „ да се въздържат от потребление на приложения за генериране на фотоси с изкуствен интелект и да упражняват зоркост в шерване на информация онлайн ” и споделиха, че техните дейности би трябвало да се придържат към полезностите и политиките на Министерството на защитата на Филипините.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР