Ръководителят на ООН за правата на човека Мишел Бачелет обяви,

...
Ръководителят на ООН за правата на човека Мишел Бачелет обяви,
Коментари Харесай

ООН зове за освобождаването на 1000 политически затворници в Беларус

Ръководителят на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет разгласи, че над 1000 деятели, опозиционери и публицисти са арестувани по " политически стимулирани обвинявания " в Беларус и прикани за освобождението им, оповестява " Ройтерс ".

По нейни думи държавното управление на президента Александър Лукашенко прави нарушавания от " необятно публикуван и последователен темперамент " след огромните митинги против

Минск извърши " всеобща принуда, в това число несъразмерна приложимост на мощ ", съобщи тя в послание към Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида в Женева.

Бачелет уточни, че 13 500 души са били задържани след изборите и митингите през август 2020 година, като е открито, че доста от тях са претърпели многократни побои, а също изнасилвания и други форми на принуждение.
 Лукашенко: Докато не ме убиете, няма да има други избори
Лукашенко: Докато не ме убиете, няма да има други избори

Няма да прави нищо под натсик, може да се промени конституцията и да показа пълномощия

Делегацията на Беларус отхвърли отчета й, като дипломът Андрей Таранда отсече, че той е цялостен с подправени обвинявания.

Неговите (на отчета - бел.ред.) изводи и рекомендации са ориентирани към поддръжка на всевъзможни структури и организации, стига да работят против Беларус, добави Таранда.

Бачелет на собствен ред посочи, че инспекцията на Организация на обединените нации е открила, че държавното управление се е пробвало да потисне всички форми на рецензия и интензивно се е стремяло да предотврати справедливостта, отчетността и истината за осъществените нарушавания.
 Беларус – операции, митинги, неразбираемо бъдеще
Беларус – операции, митинги, неразбираемо бъдеще

Лукашенко печели 80%...

Призовавам държавното управление на Беларус неотложно да освободи всички пандизчии, наказани по политически стимулирани аргументи, и да приключи всички други продължаващи нарушавания на правата на индивида , в това число систематичните репресии против гражданското общество, самостоятелните медии и опозиционните групи, настоя тя.

Бачелет съобщи, че няма рационални учредения да се чака държавната система в Беларус да обезпечи правораздаване , тъй че други страни би трябвало да работят за държане на причинителите там под отговорност посредством националните си производства, въз основа на правилата на екстериториална и универсална пълномощия.
 Повече от 400 наказани в Беларус от началото на митингите
Повече от 400 наказани в Беларус от началото на митингите

Най-тежката наложена присъда досега е 10 година затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР