Ръководителят на ООН за човешките права Зейд Раад Ал Хюсеин

...
Ръководителят на ООН за човешките права Зейд Раад Ал Хюсеин
Коментари Харесай

ООН се усъмни в демокрацията във Венецуела

Ръководителят на Организация на обединените нации за човешките права Зейд Раад Ал Хюсеин предизвести, че демокрацията в Венецуела бързо се разпада, поставяйки под въпрос дали тя към момента въобще действа.
Президентът Николас Мадуро бе определен от народа, сподели той пред кореспонденти в Женева, само че добави, че неотдавнашните дейности на държавното управление " поддържат възприятието, че народна власт липсва”.
Запитан по отношение на обвиняването на френския президент Еманюел Макрон, че Мадуро основава " тирания ", представителят на Организация на обединените нации сподели, че в действителност се следи " ерозия на демократичния живот ", съобщи БГНЕС.
Коментарите му пристигнаха, откакто неговата работа издаде нов отчет, обвиняващ венецуелските управляващи за използването на репресивна политика, с цел да се оправят с месеците на улични митинги против президента.
" Общото и редовно потребление на мощ по време на демонстрации и случайното задържане на протестиращи и политически съперници демонстрира противозаконни дейности на изолирани длъжностни лица ", се споделя в отчета.
Степента на нарушаванията " демонстрира съществуването на политика за угнетяване на политическото противоречие и вдъхване на боязън измежду популацията за ограничение на демонстрациите, за сметка на правата и свободите на венецуелците ", написа още там.
Припомняме, че от началото на април Венецуела е залята от всеобщи митинги, след решението на Върховния съд да ограничи доста властта на Националната асамблея, която е в съпротива на левия президент Николас Мадуро. Решението бе анулирано, само че последователите на опозицията излязоха на улиците с настояването за оставки на членовете на Върховния съд и провеждането на предварителни избори. Те стачкуваха и против учредителното заседание, тъй като считат, че това е опит да се промени конституцията.
Броят на починалите в хода на митингите надвиши 110 души. Властите арестуваха 4900 протестиращи, от които съвсем 1400 остават зад решетките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР