Ръководителят на ООН по правата на човека каза, че очевидният

...
Ръководителят на ООН по правата на човека каза, че очевидният
Коментари Харесай

Служител на ООН предупреждава за възможни военни престъпления, изнасилване като оръжие в Судан

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида сподели, че очевидният тенденциозен отвод на безвреден достъп за филантропични организации в границите на разкъсвания от война Судан може да се равнява на военно закононарушение.

„ Судан се трансформира в жив призрачен сън. Почти половината от популацията – 25 милиона души – имат незабавна потребност от храна и здравна помощ. Около 80 % от лечебните заведения са спрени от употреба “, сподели в петък висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк.

Суданската рецесия „ продължава да бъде белязана от подло неуважение към човешкия живот “, сподели той пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева, като сподели, че доста от нарушаванията на интернационалното филантропично право, осъществени от воюващите страни „ може да се равняват на война закононарушения или други тежки закононарушения ”.

Военизираните Сили за бърза поддръжка (RSF) се борят със суданската войска за надзор над страната от април предходната година във война, която умъртви хиляди, разсели милиони в и отвън стран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР