Ръководителят на ООН каза пред Би Би Си, че целта

...
Ръководителят на ООН каза пред Би Би Си, че целта
Коментари Харесай

Гутериш призова правителствата към конкретни действия за климата

Ръководителят на Организация на обединените нации сподели пред Би Би Си, че задачата на ограничението на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий е да " поддържа живота ". Той съобщи, че срещата на върха COP26 евентуално няма да накара държавните управления да поемат уговорките, нужни за понижаване на излъчванията на парникови газове в задоволителна степен, съобщи БГНЕС.

Натискът върху държавните управления да сключат смислена договорка преди края на срещата на върха на 12 ноември се ускорява. Учените споделят, че ограничението на повишението на световната температура до 1,5C ще помогне на човечеството да избегне най-лошите въздействия на климатичните промени.
 Организация на обединените нации прикани Г-20 да работи за попречване на климатичното злополучие Организация на обединените нации прикани Г-20 да работи за попречване на климатичното злополучие
Лидерите на най-богатите страни би трябвало да създадат повече, с цел да оказват помощ на по-бедните страни да се оправят с климатичното злополучие,...

В Париж през 2015 година международните водачи дадоха обещание да се опитат да предпазят света от стопляне с повече от 1,5°C посредством внезапно понижаване на излъчванията на парникови газове. Последните прогнози са за повишаване на температурата на нашата планета с 2,7C.

Генералният секретар на Организация на обединените нации добави, че обещанията за понижаване на излъчванията са безсмислени, до момента в който държавните управления не престават да влагат в изкопаеми горива. „ Обещанията са кухи, когато промишлеността на изкопаемите горива към момента получава трилиони дотации “, сподели той и добави: „ Всички ние знаем какво би трябвало да се направи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР