Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили

...
Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили
Коментари Харесай

Украйна взе стратегическата инициатива в новия етап на войната

Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили счита за непредсказуема реакцията на Русия на неуспехите, които продължава да изпитва на бойното поле в Украйна, предава The Voice of America. В тази връзка той прикани американските войски към нараснала зоркост, цитира Агенция " Фокус ".

" Войната не върви доста добре за Русия сега. Следователно всички ние имаме задължението да поддържаме високо равнище на подготвеност “, съобщи Мили по време на посещаване във военна база в Полша.

Според него американските войски в Европа не са под нараснала опасност, само че би трябвало да са в положение на подготвеност.

" По време на война човек просто не знае с висока степен на сигурност какво ще се случи по-късно “, означи генералът.

Мили не спекулира какви може да са идващите стъпки на Путин, само че означи, че войната е в нов стадий, в който Украйна е поела стратегическата самодейност.

" В тази връзка би трябвало да следим доста деликатно каква ще бъде реакцията на Русия “, заключи той.

Съобщава се, че заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по въпросите на политиката Саша Бейкър е декларирал, че украинската контраатака на юг демонстрира " окуражаващи признаци “.

По думите му, украинците показват " креативност “, съчетавайки в дейностите си оръжията, предоставени от разнообразни страни. " Въпреки това руснаците са заплашителен съперник и следва дълга битка “, убеден е заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР