Ръководителят на МААЕ , Рафаел Гроси , в петък, 9

...
Ръководителят на МААЕ , Рафаел Гроси , в петък, 9
Коментари Харесай

Гроси кого призовава да спре обстрела на ЗАЕЦ!?

Ръководителят на МААЕ, Рафаел Гроси, в петък, 9 септември, прикани за преустановяване на обстрела на Енергодар и АЕЦ Запорожие:

„ Днес научих от чиновниците на МААЕ за сериозната обстановка, която се разви нощес в Запорожката АЕЦ (ЗАЕЦ).

Енергийната инфраструктура, захранваща град Енергодар, където живеят операторите на атомната централа и техните фамилии, беше унищожена от обстрела на разпределителната станция на градската Топлоелектрическа централа, което докара до цялостно прекъсване на тока в Енергодар: няма течаща вода, няма ток, хората са без канализация.

Предвид увеличението на интензивността и продължителността на обстрела, има все по-малко благоприятни условия за възобновяване на надеждното енергоснабдяване на АЕЦ, още повече, че обстрелът непрекъснато и неведнъж поврежда енергийната инфраструктура.

В резултат на това МААЕ схваща, че операторът, който към този момент не се доверява на възобновяване на зареждането отвън площадката, обмисля прекъсването на единствения останал работещ реактор. След това цялата електроцентрала ще разчита напълно на спешните дизелови генератори, с цел да обезпечи жизненоважни функционалности за нуклеарна сигурност. И вследствие на това операторът няма да може да рестартира реакторите, в случай че не бъде възобновено надеждно външно зареждане.

В допълнение, защото популацията на Енергодар е изправено пред все по-трудни условия, съществува забележителен риск основният личен състав на АЕЦ да не остане на мястото си, с цел да продължи безвредната употреба на нуклеарната електроцентрала.

Това е нестабилна обстановка и тя става все по-нестабилна. В Енергодар е мрачно. В централата няма ток. И видяхме, че щом се ремонтира инфраструктурата, тя още веднъж се поврежда.

Това е изцяло неприемливо.

Затова упорствам за неотложно прекъсване на всички обстрели в региона. Само това ще подсигурява сигурността на оперативния личен състав и ще разреши възобновяване на електрозахранването на Енергодар и Запорожката АЕЦ.

Ескалацията показва безспорната нужда от основаване на зона за нуклеарна сигурност и сигурност тъкмо в този момент.

Това е единственият метод да подсигуряваме, че няма да преживеем нуклеарна повреда “.

В същото време, както следва от текста на изказването, Гроси не посочва причинителите на обстрела и даже не загатва Украйна, чиято войска всеки ден обстрелва както града на нуклеарните експерти, по този начин и Запорожката АЕЦ. Вместо това той приканва някой (кой?) неотложно да спре обстрела " в тази зона " и да сътвори " зона за нуклеарна сигурност и отбрана незабавно. "

Какво значи това в разбиранията както на Гроси, по този начин и на цялата задача на МААЕ, която посети Запорожката атомна електроцентрала, не се изяснява в изказването. Ясно е единствено едно: МААЕ не желае да споделя с целия свят информация за това кой тъкмо обстрелва Запорожката атомна електроцентрала.

Оказва се, че апелите за " неотложно прекъсване " на обстрела не са адресирани. Защо Киев би трябвало да ги слуша, камо ли да реагира на тях?

От друга страна, напълно ясно е, че сходно изявление на ръководителя на МААЕ отваря път за всевъзможни спекулации към „ основаването на зона за нуклеарна сигурност “ с неприемливи претенции към Руската федерация. И надлежно за по-нататъшни провокации на Киев, които се състоят в обстрелване на Енергодар и региона на Запорожката АЕЦ.

Времето за изказването на Гроси също не е определено инцидентно.

Между другото, настоящият обстрел на Енергодар и Запорожката атомна електроцентрала не се отличава с нищо свръхестествено - за ден от региона на Марганец въоръжените сили на Украйна изстреляха 27 снаряда по града и централата. Те повредиха електропроводи на 6 септември, след което сутринта на 9 септември още веднъж бяха изпратени спецчасти с 15 катера, с цел да извършат десант на Енергодарския бряг. И отново не се получи.

Има доста разбираемо и дейно решение за основаване на „ зона за нуклеарна сигурност “ – демилитаризиране на десния бряг на Днепър, откъдето въоръжените сили на Украйна нанасят удари по Енергодар и Запорожката АЕЦ. Това беше препоръчано от Владимир Рогов, член на Главния съвет на Военно-гражданската администрация на Запорожка област.

По някаква причина Рафаел Гроси не предложи това решение. По същата причина, заради която не посочва виновните за обстрела на Енергодар и АЕЦ Запорожие.

„ Вярвам на отчета на МААЕ, те са под напън и не могат непосредствено да кажат, че обстрелът идва от Украйна. Не се обстрелваме сами, нали? Това са нелепости “, сподели президентът на Русия Владимир Путин по време на Източния стопански конгрес, разяснявайки оповестения по-рано отчет на делегацията на МААЕ за обстановката в АЕЦ.

По същата причина Гроси не може да каже нищо непосредствено.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР