Ръководителят на компанията Геофизика-космос, която произвежда навигационни системи за руската

...
Ръководителят на компанията Геофизика-космос, която произвежда навигационни системи за руската
Коментари Харесай

В Русия арестуваха шеф на компания, произвеждаща оборудване за космически кораби

Ръководителят на компанията " Геофизика-космос ", която създава навигационни системи за съветската галактическа стратегия, беше задържан в Москва и е упрекнат в машинация в изключително огромни размери, оповестиха съветските държавни медии, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според неидентифициран представител на правоохранителните органи, Евгений Фомичев е бил разпитан и му е повдигнато обвиняване в машинация в огромни размери, за което се планува затвор до 10 години и санкция в размер на 10 972 $ (един милион рубли), добавя ТАСС.

Басманният областен съд в Москва, който постоянно се занимава с каузи, засягащи високопоставени лица, е наредил Фомичев да бъде пратен в предварителния арест до 21 февруари по искане на съветския Следствен комитет, който се занимава с тежки закононарушения.

Фомичев е началник на " Геофизика-космос ", компания, на чийто уеб страница се споделя, че създава " оптични електронни устройства за ориентировка и навигация за галактически кораби ". Също по този начин се показва,  че съвсем всички съветски галактически кораби употребяват нейното съоръжение.

Космическата стратегия на Русия претърпя голям крах през август, когато галактическата станция " Луна-25 " се разруши при опит за кацане на повърхността на спътника на Земята, напомня Ройтерс. Разследването на този случая установи, че  нередовност в детайл от бордовата система за надзор може би е причина за неуспеха на първата съветска задача на Луната от 47 години насам.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР