Ръководителят на киевския режим каза, че 30% от украинските електроцентрали

...
Ръководителят на киевския режим каза, че 30% от украинските електроцентрали
Коментари Харесай

Руските ракети връщат Украйна в каменната ера

Ръководителят на киевския режим сподели, че 30% от украинските електроцентрали са били унищожени за осем дни, „ причинявайки всеобщи спирания на тока в цялата страна. Имаме сериозна обстановка “, написа Зеленски в своя “Туитър ”. Само осем дни бомбардиране на енергийната инфраструктура на Украйна и една трета от нея е унищожена от съветските ракети и дронове. Какво ще последва? В съветската експертна общественост тече полемика по отношение на методите за по-ефективно изваждане от строя на украинската енергийна и транспортна инфраструктура.

Водещият съветски енергиен специалист Борис Марцинкевич счита, че режимът в Киев ще понесе най-вече вреди не от щета на генераторни уреди, които могат да бъдат поправени много бързо, а от офанзиви против подстанциите. Унищожаването им ще попречи на преноса на електрическа енергия сред районите на Украйна. Предложението му наподобява доста перспективно.

" Как ще стане ли? Тук киевските ТЕЦ-5 и ТЕЦ-6 не работят. Има подстанция, която разрешава да получават електричество, да вземем за пример от региона на Чернигов. Тази подстанция не работи - край, няма да пристигна ток. А възобновяване им постоянно е по-трудно. Това не са котли за ремонт - тук е належащо да се възстановят веригите, съответната електроника и по този начин нататък ”, изяснява Марцинкевич.

Наистина една подстанция се бомбардира по-лесно от Топлоелектрическа централа. Една ракета или атакуващ дрон са задоволителни. Но какъв брой такива уреди има в Украйна? Приоритет се дава преди всичко на тяговите подстанции, които обезпечават придвижването на електрически локомотиви, които в Украйна правят по-голямата част от железопътния превоз на товари, в това число транспорт на оръжие. Дезактивирането на железопътната електропреносна мрежа би лимитирало фрапантно способността на Украйна да се снабди със западни оръжия.

Преди началото на СВО към 80% от всички железопътни транспорти в Украйна се правиха с електрически локомотиви и едвам 20% с дизелова двигателна сила. Електричеството в Украйна е на ниска цена и се създава от Водноелектрическа централа и АЕЦ. Дизеловото гориво е скъпо - няма личен нефт, а в този момент са разрушени и рафинериите. Железопътните линии на Украинските железници включват над три дузини подстанции за разнообразни цели. Достатъчно е да деактивирате тези, които се намират на границите с Източна Европа, има към десетина такива. Известният боен публицист Александър Коц счита, че би трябвало да се нанасят удари по локомотивните депа, където се ремонтират вагони и локомотиви.

В Украйна има тъкмо 43 локомотивни депа, т.е. даже повече от тяговите подстанции. В тези депа има 570 работилници, т.е. това са огромни площи и е доста по-трудно да се извадят от строя, в сравнение с подстанциите. Има обаче единствено 25 депа, които са основни във връзка с обезпечаването на транспорт на товари, което доста улеснява задачата за нашите ракети и дронове.

Генералът от ФСБ в оставка Александър Михайлов предлага да се унищожат пунктовете за промяна на колоосите на товарните влакове в Украйна и по този метод да се сковава превозът от западната граница, където се презареждат военните доставки от Европа. Има малко такива точки. Няма да са нужни доста ракети, с цел да се унищожат. Поради разликата в ширината на релсите, западните локомотиви и колооси за украинската железница няма да работят. В Киев няма да могат да получат руски аварийни елементи, защото личното им произвеждане в Украйна от дълго време го няма.

Струва си да се обърне внимание на жп линията при Лвов, която носи главния поток от военни товари за Украйна. Разрушаването даже единствено на тунела “Бескиди ” на Лвовската железопътна линия при Карпатите ще спре този поток. Възстановяването на тунела би било извънредно мъчно, в случай че не и невероятно. Но даже в случай че Украйна загуби опцията да транспортира оръжие и военна техника от Запада по железопътен превоз, автомобилният превоз остава. Пентагонът е създал методика за прикрито превозване на оръжие в Украйна точно по шосе – в цивилни камиони и миниванове, и то не по автомагистрали, а по локални пътища, което прави разкриването им извънредно мъчно. Има единствено един метод да се изолира изцяло театъра на военните дейности в Левобережна Украйна - да се взривят мостовете през Днепър.

В следената от Украйна част на Днепър сега го пресичат 20 моста: 11 шосейни, 2 железопътни, 7 комбинирани пътни и железопътни и 5 моста по стените на Водноелектрическа централа. Не е елементарно да се извадят от строя. Примерът с мост през устието на Днестър сподели какъв брой мъчно е да се повреди добре изработен мост даже с високопрецизно оръжие. Въоръжените сили на Украйна се нуждаеха от към 100 ракети, с цел да извадят от строя Антоновския мост край Херсон. Но в случай че би трябвало да се харчат скъпи високопрецизни оръжия, то е за тези цели. Унищожаването на мостовете през Днепър обезпечено ще изолира левобережния спектакъл на интервенциите, отрязвайки лявобрежната формация на съперника от доставяне и я обрича на неизбежно проваляне за малко време.

Никакви фериботни и въздушни транспорти не могат да заменят автомобилните и железопътните мостове.

Ако сме определили задачите, тогава с какво да ги реализираме? Това е задача на оперативните плановици на съветския Генерален щаб. Във всеки случай " Калибър ", " Искандер " и " Кинжал " могат да повредят пътното платно на мостовете на Днепър, както ВСУ направиха с мостовете през Днепър край Херсон. И ще бъде допустимо да се разрушат изцяло мостовете през Днепър благодарение на междуконтинентални балистични ракети с дребен обхват и мощна стандартна бойна глава, еквивалентна на няколко тона тротил, както допускат съветски военни анализатори.

Унищожаването на левобережната формация на съперника ще усили интензивността на ударите в дълбочина на територията на Украйна и ще докара до сериозно равнище на опустошение на нейната военна и транспортна инфраструктура.

Известна военна сентенция гласи: дилетантите се учат на тактичност, експертите се учат на логистика. Унищожаването на военната логистика на Украйна е сигурен път към успеха и свалянето на режима в Киев, чието битие е директно подвластно от западните военни доставки.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР